avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 461 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Tatal meu meu si fratele lui ambii in viata au avut un ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Tatal meu meu si fratele lui ambii in viata au avut un un var ...

Tatal meu meu si fratele lui ambii in viata au avut un un var drept de mult timp decedat a carui unica fiica a decedat recent se pare fara mostenitori inclusiv din parte mamei ei si fara existenta unui testament. Se pare ca gradul de rudenie intre acea nepoata si var drept de tata ar fi grd.5. Ar putea exista un drept de mostenire pentru cei doi veri sau macar un drept de uzufruct viager pentru cei doi veri in viata asupra imobilului decedatei.
Cine poate constata oficial gradul de rudenie cu defuncta ? Avind in vedere ca cheia apartamentului o detine o vecina fara drept as putea afirma ? Va multumesc !
Cine poate constata oficial gradul de rudenie cu defuncta ?

Legea. Vocație succesorala au doar rudele pana la gradul 4 inclusiv.
Tatăl dvs si unchiul sunt verii primari ai tatălui defunctei.
Deci...Nu mai au nicio treaba.
In lipsa rudelor pana la gradul 4, moștenirea este vacanta si o culege statul.
Daca verisoara asta indepartata v-a lasat casa printr-un testament macar si olograf, sunteti mostenitori testamentari, nu mai conteaza gradul de rudenie.
Buna ziua,

Succesiunea testamentara poate fi dezbatuta in baza testamentului olograf.(scris , semnat, datat de mana testatorului ).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dreptul la mostenire andreea.d andreea.d Buna ziua. Va scriu in legatura cu o problema legata de mostenirea unchiului meu care a decedat in urma cu aproximativ o luna din pricina cancerului ... (vezi toată discuția)
Dezbatere succesiune. ce grad de rudenie este între mine și vărul de-al doilea al tatălui meu? Salut2060Salut Salut2060Salut Ce grad de rudenie exista intre mine si varul de al 2-lea al tatalui meu? Am intrebat diversi avocati si notari si raspunsurile difera. Unii dintre acestia ... (vezi toată discuția)
Singura, fara rude maria1956 maria1956 ce se intampla cu bunurile unei persoane decedate care nu are frati, parinti ci doar veri primaride tata iar din partea mamei verisoare ale mamei ei. (vezi toată discuția)