avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 399 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... DREPT DE MOSTENIRE Verisoara mea primara a decedat ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

DREPT DE MOSTENIRE Verisoara mea primara a decedat fara mostenitori . Rudele cele ...

Verisoara mea primara a decedat fara mostenitori . Rudele cele mai apropiate in viata sintem 5 verisori primari veniti din tati care sint frati cu tatal decedatei Doi verisori frati mai au inca in viata mama lor ,care era sotia unui frate cu tatal decedatei ,deci ruda prin alianta .Are ea dreptul de a mostenii verisoara noastra si de a elimina verii primarii ?
Cel mai recent răspuns: romascanu , moderator 05:09, 4 Octombrie 2022
3 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu. Ea nu este rudă cu defuncta.
În speță, moștenitori sunt verii primari ai defunctei, dacă în clipa decesului ei nu era în viață nici un unchi al defunctei. (nu ne interesează cine mai este viu astăzi, la momentul vorbirii, ci cine era viu „ieri”, în clipa decesului celei despre a cărei moștenire vorbim).

Exista legătură de rudenie între defuncta și unchiul ei (fratele tatălui ei). Autor comun fiind bunicul sau bunica.
Dar nu există legătură de rudenie între defuncta și soția unchiului ei. Nu există un autor comun al celor două.
Legătura dintre un soț (pe de o parte) și rudele celuilalt soț (pe de altă parfte) este de afinitate, iar nu de rudenie.

Mai pe românește: Eu sunt rudă de gradul 2 cu fratele meu și sunt afin de același grad (2) cu soția fratelui meu (zisă, popular „cumnată”). Sunt rudă de gradul 3 cu mătușa (sora mamei) și sunt afin de același grad (3) cu soțul mătușii.
Ultima modificare: Marți, 4 Octombrie 2022
romascanu, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiune după matusa+unchi+verișoara (toti decedati) , drept succesoral Marialascap Marialascap Bună ziua, Am o situație și încerc sa o înțeleg. Nu cunosc partea legala, așadar fiți blânzi cu mine. Încerc sa explic clar. 3 frați- ... (vezi toată discuția)
Dezbatere moștenire. mă puteți lămuri ce cotă am? grunwald grunwald Ziua buna ! Nelmurire la o dezbatere mostenire: In urma decesului verisoarei a ramas mostenire un apartament si bani intr-un cont bancar. S-a luat legatura ... (vezi toată discuția)
Succesiune cosmy84 cosmy84 sal! Varul meu primar a decedat anul trecut,iar parintii sai mai demult fara ca acesta sa aiba mostenirea facuta.Intrebarea mea este cine are dreptul la ... (vezi toată discuția)