avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 207 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... succesiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

succesiune

sal!
Varul meu primar a decedat anul trecut,iar parintii sai mai demult fara ca acesta sa aiba mostenirea facuta.Intrebarea mea este cine are dreptul la mostenire dupa el daca nu mai are pe nimeni de gradul 1.?
Cel mai recent răspuns: ContSters47264 , utilizator 12:38, 12 Martie 2010
In ordinea gradului de rudenie cu defunctul, vor veni descendentii daca are, fratii, iar alaturi de acestia sotul supravietuitor. Cei mai Apropiati in grad ii inlatura pe cei de grad mai indepartat.
da dar nu mai are frati sotie sau copii
singirii mostenitori sant eu ca verisor primar si o alta verisoara si ar mai fi si 3 frati ai mamei sale ,dar nu stiu ce drept au
ma puteti ajuta cu un raspuns?
Cei trei frati ai mamei sale vin la succesiune.
Sunteti clasa a patra de mostenitori legali: colateralii ordinari, si, in lipsa celor din primele trei clase ( nu are parinti, copii si nici sotie) sunteti chemati la succesiune pana la gradul IV inclusiv.
Dar, sunteti chemati in ordinea gradelor de rudenie ( principiul proximitatii). Unchii si matusile (rude de gradul III) inlatura de la mostenire pe verii primari ( adica pe dvs. si verisoara=rude de gradul IV). Nu puteti veni la mostenire prin reprezentare ( in locul parintilor dvs. care erau frati cu defunctul).
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Colateralii ordinari sunt chemati la mostenire in ordinea gradelor de rudenie: unchii si matusile (rude de gradul III) inlatura de la mostenire pe verii primari . Intre colateralii ordinari chemati la mostenire (fiind de grad egal) se aplica principiul egalitatii . Unchii si matusile deci vin la mostenire inaintea verilor primari .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mostenire dupa verisor marius_wiz marius_wiz Buna ziua Speta in cauza ar fi : am un verisor mult mai in varsta de gradul 2 care nu are copii, frati sau parinti din pacate. El mai are doi verisori de ... (vezi toată discuția)
Drept de mostenire clarificare clasa iv mostenitori legali Lucian Dumitrescu Lucian Dumitrescu Buna ziua. Cineva a decedat si nu are descendenti directi decat o matusa si doi veri primari clasa a IV-a de mostenitori legali (colateralii ordinari). Imi ... (vezi toată discuția)
Dreptul la participare la dezbatere succesiune ( rude de gr 4 ) mariana55_ro mariana55_ro Verisoara mea din partea mamei a decedat .nu a avut copii , parintii si bunicii ei erau morti de mult ..singurele rude sant cateva matusi si veri.( 16 la ... (vezi toată discuția)