avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1644 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Dreptul la participare la dezbatere succesiune ( rude ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Dreptul la participare la dezbatere succesiune ( rude de gr 4 )

Verisoara mea din partea mamei a decedat .nu a avut copii , parintii si bunicii ei erau morti de mult ..singurele rude sant cateva matusi si veri.( 16 la numar ). A trecut un an si 4 luni de la deces ...si au acceptat mostenirea la notar doar 3 rude ( doua matusi si o verisoara)., daca se dezbate succesiunea vor participa la dezbatere doar rudele care au acceptat succesiunea sau trebuie chemate toate celelalte rude ? am fost la mai multi notari si nu ne-am lamurit .....
Doar matusile in viata au ce sa caute la mostenirea aceasta.
Matusile defunctei sunt rude de gradul III
Verii si verisoarele defunctei sunt rude de gradul IV
Colateralii ordinari (unchi, matusi, veri) sunt chemati la mostenire in ordinea gradelor de rudenie.
Matusa/unchiul (gradul III) inlatura de la mostnire verii primari (gradul IV).
Ultima modificare: Marți, 23 Iunie 2015
romascanu, moderator
multumesc mult pentru raspuns ...dar daca din cele 5 matusi au mers la notar si au acceptat mostenirea doar doua in termen de un an , celelalte trei mai pot veni la dezbaterea succesiunii ?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiune cosmy84 cosmy84 sal! Varul meu primar a decedat anul trecut,iar parintii sai mai demult fara ca acesta sa aiba mostenirea facuta.Intrebarea mea este cine are dreptul la ... (vezi toată discuția)
Drept de mostenire clarificare clasa iv mostenitori legali Lucian Dumitrescu Lucian Dumitrescu Buna ziua. Cineva a decedat si nu are descendenti directi decat o matusa si doi veri primari clasa a IV-a de mostenitori legali (colateralii ordinari). Imi ... (vezi toată discuția)
Mostenire dupa verisor marius_wiz marius_wiz Buna ziua Speta in cauza ar fi : am un verisor mult mai in varsta de gradul 2 care nu are copii, frati sau parinti din pacate. El mai are doi verisori de ... (vezi toată discuția)