Av. Gabriel Klein Kiritescu a scris:
mostenitorii se pot identifica cu ajutorul Directia pentru Evidenta Persoanelor si Administrarea Bazelor de Date, str. Obcina Mare nr. 2, sector 6, Bucuresti.
Formulati o cerere catre aceasta institutie dand TOATE datele cunoscute si aratand de ce solicitati date despre acele persoane.
Nici vorba, astfel de cereri pot face doar notarii, nu mostenitorii. Trebuie trimisa o adresa oficiala din care rezulta ca e nevoie de acele date pentru dezbaterea unei succesiuni, știu notarii despre ce e vorba.
Daca macar unul din mostenitori mai traieste atunci el sa-i dea in judecata pe mostenitori necunoscuti dupa ce a formulat cererea la Directia pentru Evidenta Persoanelor si Administrarea Bazelor de Date si sa solicite dezbaterea succesiunii de pe urma defunctilor aratand ca mostenitorii sunt decazuti din drepturi pentru ca nu au acceptat expres sau tacit acea succesiune.
Ca sa fie luata in seama la Evidenta, cererea trebuie insotita de un certificat de grefa in original sau copie semnata si stampilata pentru conformitate cu originalul, si trebuie sa contina:
- numarul dosarului
- instanta
- faptul ca persoana despre care se solicita date este parte in proces.
Mai este o varianta in astfel de situatii, cu mostenitori de negasit: se poate prezenta o incheiere de sedinta prin care se obliga partile la identificarea domiciliului paratului si/sau a altor parţi din dosar.