avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 443 soluții astăzi
Forum Activitate radu858585

Activitate radu858585

Buna ziua. Am o situatie mai particulara, si as vrea sa aud inca o parere. povestea pe scurt :
In ianuarie 2024 am primit instiintare ca s-a inceput executarea silita, pentru 21000 ron pentru un credit din 2008. am facut contestatie imediat.
Executorul respectiv a continuat sa mentina poprirea pe salariu 3 luni (total poprit 6000 ron) si in aprilie 2024 a sistat-o temporar.
Termenul de judecata s-a amanat in prima instanta, datorita faptului ca instanta initiala nu era competenta, si s-a amanat pana pe data de noiembrie 2024
In octombrie 2024 am primit o alta instiintare de executare silita, de la un alt executor judecatoresc, pentru acelasi dosar de credit. (pentru suma de 18000, reprezentand 15000 suma ramasa dupa ce primul executor a oprit cei 6000, plus 3000 cheltuielile lor de executare silita)

In aceeasi zi le-am trimis un email si le-am spus ca dosarul pentru creditul respectiv este deja in instanta cu alt executor , si asteptam sa se judece. In urmatoarea zi au sistat si ei poprirea pe salariu

In noiembrie 2024 s-a judecat cazul si instanta mi-a dat castig de cauza , pe motivul ca executorul nu era competent (eu cand am facut creditul aveam domiciliul in gorj, si din 2018, de cand au inceput ei executarea silita, domiciliul l-am mutat in Sibiu)

Acum, in februarie 2025, al doilea executor judecatoresc a reactivat poprirea si cand am discutat cu ei au spus ca instanta a anulat executarea silita pentru faptul ca primul executor era necompetent, si ei au tot dreptul sa reactiveze executarea lor.

Al doilea executor este din orasul unde am resedinta acum, Sibiu.

2 intrebari : 1- este legal ce face al doilea executor?

2- daca da, pot sa mai fac contestatie prin avocat, in termen de 15 zile de cand s-a reactivat cea de a doua executare, cu repunere in termen, avand in vedere faptul ca ei au trimis prima instiintare in octombrie 2024, dar au si sistat-o tot atunci?
Sau o sa mi refuze pe motiv de tardivitate, si eu sa mai pierd alti 3000 de lei(onorariu avocat+taxa timbru)

Avocatul meu spune ca merita incercat, dar avem sanse de 80% ca sa se accepte repunerea in termen.

Un sfat ar ajuta mult

Multumesc!