avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 731 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită situatie atipica- executare silita
Discuție deschisă în Executare silită

situatie atipica- executare silita

Buna ziua. Am o situatie mai particulara, si as vrea sa aud inca o parere. povestea pe scurt :
In ianuarie 2024 am primit instiintare ca s-a inceput executarea silita, pentru 21000 ron pentru un credit din 2008. am facut contestatie imediat.
Executorul respectiv a continuat sa mentina poprirea pe salariu 3 luni (total poprit 6000 ron) si in aprilie 2024 a sistat-o temporar.
Termenul de judecata s-a amanat in prima instanta, datorita faptului ca instanta initiala nu era competenta, si s-a amanat pana pe data de noiembrie 2024
In octombrie 2024 am primit o alta instiintare de executare silita, de la un alt executor judecatoresc, pentru acelasi dosar de credit. (pentru suma de 18000, reprezentand 15000 suma ramasa dupa ce primul executor a oprit cei 6000, plus 3000 cheltuielile lor de executare silita)

In aceeasi zi le-am trimis un email si le-am spus ca dosarul pentru creditul respectiv este deja in instanta cu alt executor , si asteptam sa se judece. In urmatoarea zi au sistat si ei poprirea pe salariu

In noiembrie 2024 s-a judecat cazul si instanta mi-a dat castig de cauza , pe motivul ca executorul nu era competent (eu cand am facut creditul aveam domiciliul in gorj, si din 2018, de cand au inceput ei executarea silita, domiciliul l-am mutat in Sibiu)

Acum, in februarie 2025, al doilea executor judecatoresc a reactivat poprirea si cand am discutat cu ei au spus ca instanta a anulat executarea silita pentru faptul ca primul executor era necompetent, si ei au tot dreptul sa reactiveze executarea lor.

Al doilea executor este din orasul unde am resedinta acum, Sibiu.

2 intrebari : 1- este legal ce face al doilea executor?

2- daca da, pot sa mai fac contestatie prin avocat, in termen de 15 zile de cand s-a reactivat cea de a doua executare, cu repunere in termen, avand in vedere faptul ca ei au trimis prima instiintare in octombrie 2024, dar au si sistat-o tot atunci?
Sau o sa mi refuze pe motiv de tardivitate, si eu sa mai pierd alti 3000 de lei(onorariu avocat+taxa timbru)

Avocatul meu spune ca merita incercat, dar avem sanse de 80% ca sa se accepte repunerea in termen.

Un sfat ar ajuta mult

Multumesc!

Alte discuții în legătură

Executare andreeabus76 andreeabus76 Buna ziua. as dori sa va cer ajutorul intr o problema cu care ma confrunt. In anul 2012 am fost executata pe venituri de cei de la Simplu credit pt un credit ... (vezi toată discuția)
Sechestru pe autoturism după un credit gabinella gabinella Buna seara . Am avut un credit la TBI in 2006 . Am platit o perioada apoi nu am mai reusit . A trecut mai mult timp , am primit mai multe instiintari de plata ... (vezi toată discuția)
Executare silita multipla elena_d_a elena_d_a Buna ziua, Probabil veti mai gasi aceasta situatie intrucat a mai fost postata de catre cineva din familie dar nu am primit nici un raspuns concret. In ... (vezi toată discuția)