avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1051 soluții astăzi
Forum Activitate RobertVS

Activitate RobertVS

Buna ziua,

Puteti va rog sa ma ajutati cu un sfat referitor la vanzarea unui imobil care anterior a fost primit prin donatie?
Eu intreb din perspectiva unui potential cumparator prin act de vanzare-cumparare. Imobilul respectiv este in posesia proprietarului care l-a primit printr-un act de donatie. Nelamurirea mea este:

Daca donatorul (avand mai multi mostenitori) a donat imobilul (neavand clauze speciale de imposibilitatea instrainarii imobilului), dar ulterior, din varii motive, actul de donare este contestat (cum ar fi pentru ingratitudine, neîndeplinirea sarcinilor asumate de donatar, incalcarea rezervei succesorale a mostenitorilor donatorului sau alte posibile motive legale), pe mine ca si cumparator ma va afecta? Eu fiind de buna-credinta si avand inscrierea in cartea funciara si actul de proprietate? Din punct de vedere legal, din ce am gasit/inteles, ar trebui ca si cumparator sa fiu protejat si eventualul proces sa fie intre donator si donatar, acesta din urma sa il despagubeasca pe donator/mostenitor in cazul unei contestatii.

Multumesc