Buna ziua!
As dori sa știu ce masuri se pot lua vis-a-vis de acțiunea de intimidare la nivel fizic și verbal a unei vecine de bloc ?
Persoana abuzează de un spatiu comun ( de uscare rufe) plasandu-si strategic obiecte personale astfel aglomerând spațiul menționat.
La atenționările mele politicoase in scopul folosirii spațiului în regim alternativ cu vecina respectiva, ea a recurs la vociferări indignate pe scara blocului punandu-ne într-o situație jenantă pe mine și pe mama mea. Ca un pattern, fiecare dintre cele două atenționări prin mesaje foarte clare adresate de mine persoanei în discuție (20 martie, 7 aprilie) a fost automat urmată de blocarea de către această a spațiului comun prin aglomerări mai mari de obiecte personale in scopul intimidării și a păstrării exclusivității de folosire.
Menționez că am folosit fara probleme acel spatiu din 2014 până în noiembrie 2024 când am început să cumpăr in rate apartamentul ANL respectiv și am făcut schimb de locuință cu mama mea.
As dori sa știu care sunt prevederile legale și ce gen de dovezi pot servi în vederea redării dreptului de comuna folosință și de protecție personala fata de acțiunile de intimidare din partea vecinei de etaj.
Buna ziua!
Un muncitor care lucrează la negru( manopera neimpozitata), poate fi tras legal la răspundere pt lucrare greșită? Sau vina rămâne să fie asumată de cel ce l-a platit?
Buna ziua!
Mama mea ar dori să știe dacă poate opta pt pensia de urmaș (50% din pensia tatălui la momentul decesului acestuia) , ei fiind căsătoriți de 56 de ani.
Ce documente sunt necesare și cât durează actualizarea pensiei ca urmare a acestei cereri?
Nu exista alte persoane in întreținere.