avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 951 soluții astăzi

Joi, 27 martie, are loc evenimentul: Dreptul proprietății intelectuale în raport cu salariații - Aspecte practice și provocări actuale. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Despăgubiri pt manopera la negru gresitaBuna ziua! Un ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Despăgubiri pt manopera la negru gresitaBuna ziua! Un muncitor care lucrează la negru( manopera neimpozitata), ...

Buna ziua!
Un muncitor care lucrează la negru( manopera neimpozitata), poate fi tras legal la răspundere pt lucrare greșită? Sau vina rămâne să fie asumată de cel ce l-a platit?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 16:51, 12 Martie 2025
Se poate ajunge in instanta daca reclamantul prezinta dovezi clare ca lucrarea a fost gresita de persoana pe care o reclama. Instanta va hotari responsabilitatile.
Acestea sunt riscurile asumate de lucrator si beneficiar, la efectuarea de lucrari cu persoane fizice, fara contract, fara facturi si chitante, termene si garantii pentru lucrari.
Vina este a ambelor parti ... cam greu sa fie tras la raspundere in situatia in care nu va recunoaste ca a efectuat lucrarea.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

De ce nu poate fi trasa la raspundere o asociatie familiala? bluebicki bluebicki parintii mei si-au termoizolat apartamentul, prin intermediul unei societati de profil. ulterior am aflat ca de fapt aceasta societate este o asociatie ... (vezi toată discuția)
Lucrari la apartament Anaj Anaj Buna ziua, va rog sa ma sfatuiti daca puteti in urmatoarea situatie: am inceput lucrarile de renovare la apartament cu un muncitor cu care nu am incheiat ... (vezi toată discuția)
Contractare lucrari "la negru" mr_perfect mr_perfect O cunostinta m-a rugat sa ii dau un sfat si nu stiu ce sa-i raspund, poate ma luminati. El lucreaza in constructii si a prins o lucrare, problema e ca el ... (vezi toată discuția)