avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 518 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Contractare lucrari "la negru"
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Contractare lucrari "la negru"

O cunostinta m-a rugat sa ii dau un sfat si nu stiu ce sa-i raspund, poate ma luminati. El lucreaza in constructii si a prins o lucrare, problema e ca el lucreaza la negru. Nu are firma si nici nu este inregistrat la stat ca ar desfasura astfel de activitati. Cel pentru care lucreaza vrea sa plateasca mai putin decat s-au inteles si il ameninta ca il denunta la garda financiara si sincer sa fiu nu stiu in ce masura il ameninta fondat pe bietul om.
Intreabarea mea este ce poate sa pateasca cunostinta in calitate de persoana care lucreaza la negru; daca totusi isi vrea banii pe lucrare, in ce masura ii poate primi?
Exista si efecte negative care se pot rasfrange asupra celui care l-a angajat la negru?
Dupa cum vedeti persoana de care v-am scris e oarecum "santajata" si as vrea sa-i explic pe ce pozitie se afla

Va multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: mr_perfect , utilizator 18:10, 18 August 2008
Sfatuiti-l sa intre in legalitate, daca are lucrari si clienti, nu inteleg de ce nu-si infiinteaza propria firma. Astea sunt riscurile cand muncesti fara contract. Daca nu vrea sa te plateasca nu ai cum sa il constrangi legal, pt. ca nu ai contract . Poate sa-ti dea un sut in fund cand pofteste, scuzati-mi duritatea limbajului. Sa se multumeasca cu cat ii da, daca-i da, legal nu se poate apara. Solutii sunt probabil, insa nu prevazute de lege, daca intelegeti, ci inspirate de comportamentul celui care a solicitat lucrarea. Ce santaj, cum il probati? A muncit de placere, va invoca beneficiarul.
Multumesc,
Inca o confirmare mai am nevoie: cand v-ati referit la beneficiar, v-ati referit de fapt la cunostinta mea care lucreaza in contructii, el poate invoca faptul ca "a muncit de placere". Deci banii pe lucrare nu ii poate obtine legal, dar nici nu pateste nimic daca persoana pentru care lucreaza vrea sa-l denunte ca face lucrari fara sa aiba societate..

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Munca la negru amdbuc amdbuc Buna seara, Va rog sa ma lamuriti si pe mine cu o problema. O cunostinta a lucrat din mai la o firma din Bucuresti ca muncitor necalificat. Avand ... (vezi toată discuția)
Renovare garsoniera,probleme administrator! AliceD AliceD Buna ziua si Sarbatori fericite tuturor! Dupa aproape 2 ani de la achizitionarea unei garsoniere, am reusit insfirsit sa string banii necesari pt ... (vezi toată discuția)
Pot acuza de calomnie sau santaj? serg2001 serg2001 Buna ziua, eu am probleme cu cumnatul meu. Dupa moartea socrului meu, fiul acestuia a ramas in garsoniera fara a avea niciun drept. Deoarece pana la urma a ... (vezi toată discuția)