Buna ziua si Sarbatori fericite tuturor! Dupa aproape 2 ani de la achizitionarea unei garsoniere, am reusit insfirsit sa string banii necesari pt renovare/modificare(timp in care gars.nu a fost locuita nici macar 10 minute!)si sa finalizez totate actele si aprobarile necesare,pentru toate actiunile care urmau sa fie intreprinse in scopul acestor modificari. Intretinerea si fondul de rulment sunt platite la zi, nr meu personal de tel. a fost dat administratorului in caz de urgenta sau alte probleme legate de acest subiect. Am contractat o echipa si au inceput lucrul in limita orelor normale dar tot atunci au inceput si problemele cu administratora, care aparea la usa zi de zi de citeva ori, vorbind urit cu lucratorii si amenintind cu politia si legile,instigind si alti locatari impotriva bietilor lucratori care nu stiau cum sa lucreze mai curat si in liniste de frica ei. Nu s-a potolit nicidecum, ba a chemat si presedintele asociatiei si ameninta cu tot ce e legal posibil.Mentionez ca nu m-a sunat absolut niciodata sa-mi spuna ca ar avea vre-o problema legata de faptul ca e galagie sau fac ceva interzis dar cind am fost sa platesc intretinerea m-a amenintat ca imi pune inca o persoana la intretinere in contul echipei care lucreaza in apt. Nu mai stiu ce sa fac sa scap de ea, este foarte insistenta si intra in apartament neinvitata, se comporta foarte urit si are atitudine agresiva.Chiar nu o poate speria nimic? Nu vreau sa reclam sau sa fac rau nimanui, vreau sa fiu lasata in pace! Multumesc anticipat ptr sfaturi!!
patrunderea fara drept in locuinta dvs constituie infractiunea de tulburare de domiciliu, chestiune pe care i-o puteti pune in vedere imediat. Cred ca ar trebui sa o contactati dvs si sa ii explicati ca aveti dreptul sa va renovati locuinta cata vreme o faceti cu respectarea programului de liniste.
Administratorul nu va poate incarca cu inca o persoana la intretinere pentru ca nu-i permite legea iar in cazul in care o va face trebuie sa contestati imediat ce se afiseaza lista de intretinere.
Va multumesc ptr raspunsul promt! Mi s-a spus ca,conform legii, poate adauga o persoana la intretinere intrucit lucratorii ar fi folosit apa, curent , lift samd... Asta nu ma deranja atita timp cit aveam liniste si pace din partea dinsei dar faptul ca intra nepoftita in casa mea si ameninta in stinga si-n dreapta ma cam infurie...
Este posibil ca atitudinea si stilul de lucru al administratorului sa nu fie cel mai potrivit. Dar vedeti ca aveti acolo si vecini si presedinte si membri ai comitetului..., iar din ceea ce spuneti se pare ca acestia sustin acelasi lucru ca si administratorul.
Avand in vedere ca doi ani nu ati avut probleme cu conducerea asociatiei, iar acum au inceput problemele, este evident ca acestea sunt determinate de inceperea lucrarilor de renovare a garsonierei. Adica "nu iese fum fara foc".
Ca sa aveti lucrurile sub control este bine sa supravegheati in permanenta lucrarile si sa nu lasati muncitorii singuri in garsoniera. Fiind acolo cu ei, acestia vor fi mai grijulii iar vecinii vazandu-va or sa fie mai ingaduitori.
In listele de plata administratorul poate trece la cheltuieli mai multe persoane, in functie de numarul celor care lucreaza acolo. In acest sens cititi art. 34 si 37 din HG 1588/2007. Ca sa preintampinati discutiile corect ar fi fost ca dumneavoastra sa anuntati in scris asociatia ca incepand cu data de..., in apartamentul dv se executa lucrari de renovare ce constau in...., ca o sa respectati orele de liniste conform legii, ca va lucra o echipa de muncitori si ca solicitati sa se ia in calcul intretinerii un numar de una, doua, trei persoane in aceasta perioada.
Incercati astfel sa gestionati elegant aceasta situatie pentru vecinii raman cu dumneavoastra in acel bloc in continuare si uneori sunt mai aproape decat rudele sau prietenii.
Chiar asa "eleganta" nu pot sa fiu! Nu am de unde sa platesc intretinerea pentru o echipa de lucratori.Oricum, am anuntat dinainte lucrarile si cu mai multa grija nu cred ca puteau sa lucreze, si chiar au fost foarte grijulii si cu curatenia in bloc. De stat cu lucratorii nu pot sa stau ,trebuie sa muncesc ca sa-i platesc...insfirsit, tonul administratorei este foarte ofensiv si daca ati fi in situatia mea, sint foarte sigura ca mi-ati da dreptate.
Intr-o situatie asemanatoare, la reclamatiile repetate ale vecinilor a fost sesizat serviciul de urbanism si politia. Acestia au venit la apartament si-au legitimat persoanele ce lucreaza acolo, au luat declaratii, au solicitat autorizatia de constructie (pentru modificarile ce se faceau in apartament)... Proprietarul a fost contactat, invitat la politie, i s-a intocmit proces verbal si i s-a interzis continuarea lucrarilor pana la obtinerea autorizatiei, depunerea acesteia in copie la politie si la asociatie, anuntarea in scris a inceperii lucrarilor ...
Adica destule probleme care s-ar fi putut evita daca proprietarul ar fi fost prezent la apartament. Au fost ceva probleme si cu munca la negru a meseriasilor...