avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 659 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale de ce nu poate fi trasa la raspundere o asociatie ...
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

de ce nu poate fi trasa la raspundere o asociatie familiala?

parintii mei si-au termoizolat apartamentul, prin intermediul unei societati de profil. ulterior am aflat ca de fapt aceasta societate este o asociatie familiala. aceasta societate nu le-a eliberat nicio chitanta si nici un act doveditor ori certificat de garantie. cum pot obliga aceasta societate sa-mi elibereze aceste acte? am sunat administratorul dar nu vrea sa discute cu mine, spunandu-mi ca nu poate fi tras la raspundere de nimeni.
Cel mai recent răspuns: ContSters222705 , utilizator 21:51, 25 Septembrie 2011
De lucru rau facut orice persoana poate fi trasa la raspundere indiferent daca este persoana fizica sau persoana fizica autorizata, sau persoana juridica. Bafta..
nu poate fi trasa la raspundere, intrucat parintii dvs. nu au facut nici un contract de lucrare, iar lucrarea a fost facuta la "negru" .
totusi, exista un proiect de lucrare, sau si din partea parintilor dvs. au fost incalcate normele legale ?
ma surprinde nepasarea unor oameni, cum sunt parintii dvs., care nu s-au interesat ce fel de firma le face lucrarea.
chiar asa, luam primul necunoscut de pe strada si ii dam de lucru, ca lucreaza mai ieftin si fara tva, apoi il reclamam ?
e greu de dovedit ca asociatia respectiva a facut lucrarea ... fara formele legale (din partea firmei).
Manole Dumitru a scris:

De lucru rau facut orice persoana poate fi trasa la raspundere indiferent daca este persoana fizica sau persoana fizica autorizata, sau persoana juridica. Bafta..

sigur ;) ... mai ales cand se lucreaza "la negru" fara indeplinirea formelor legale. :D

Incercati cu plangere la institutiile abilitate: OPC, Garda Financiara, Politie.
sad a scris:

Incercati cu plangere la institutiile abilitate: OPC, Garda Financiara, Politie.

pff... si ce sa reclame acolo, ca a "cules" o firma fantoma de pe strada, firma care i-a facut o lucrare mai ieftina si fara acte, fara tva... ?
dovezi, martori si ... multe alte incurcaturi.
concluzia: nici o sansa.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Despăgubiri pt manopera la negru gresitabuna ziua! un muncitor care lucrează la negru( manopera neimpozitata), ... AlinaAcajou AlinaAcajou Buna ziua! Un muncitor care lucrează la negru( manopera neimpozitata), poate fi tras legal la răspundere pt lucrare greșită? Sau vina rămâne să fie ... (vezi toată discuția)
Munca voluntara legala danaa1 danaa1 Cum se procedeaza cu acte de munca voluntariat? Mai exact, vara, cand sunt in concediu, obisnuiesc sa merg la tara. Acolo am niste vecini cu care suntem ... (vezi toată discuția)
Raspundere contabil ContSters324101 ContSters324101 Buna seara, Ce se poate face in cazul in care eu, in calitate de contabil a unei societati cu CIM partial, am inregistrat in contabilitatea societatii ... (vezi toată discuția)