A condus auto marca...și nu a respectat semnificatia culorii rosii a semaforului electric aflaț în funcțiune la intersecție cu Bulevardul Republicii. (Piatra Neamt).Citez exact ce scrie pe procesul verbal .Nu aveam dosarul de asta am zis cu alte cuvinte. Și nu mai este alt semafor.
Intersecție în cruce.Mergeam în linie dreapta. Da , era semafor pe contrasens. Ora 17 50,destul de aglomerat. Rubrica alte mentiuni a ramas goala .Pe procesc verbal scrie trecerea pe rosu.
Nu inteleg ce legtura au martorii cu situatia dv. si nici de ce presupuneti ca masina din fata dv. a trecut pe verde. Pe asta pare sa se bazeze argumentul dv. Politia nu era in spatele dv., nu ne spuneti unde... lipsesc multe date.
Oricum, succes!
Deci,eram oprit la semafor în intersectie, în fata mea masina, dupa cateva clipe se schimba semaforul, pleaca cel din fata mea,imediat după, eu..Merg înainte vreo 500 m,cobor din masina sa întru intr-un magazin și politia în spatele meu.I-am explicat ce și cum și ca am obiectii care nu au fost trecute în rubrica.I-am cerut filmare,a zis ca nu are,m-a văzut el când am trecut pe rosu, de parca am zburat peste masina din fața mea.Poate nu am sanse, cu siguranta la câte marturii false se depun ar fi culmea ca eu sa castig.Dar este un drept al meu sa vad dovezi.
Camerele inregistreaza, sunt în toate directiile, doar ca primaria nu le pune la dispoziția persoanelor fizice. Nu am zis ca nu-mi amintesc unde era politia, am zis ca nu era sigur in spatele meu.
Sunt sigura ca multi inventează scuze și depun marturii false,dar asta nu înseamnă că toți mințim.Repet,eram oprit în coloana (al doilea) sa schimbat semaforul în verde și logic nu am zburat peste masina din fața mea,am trecut și dupa circa 7 8 min am fost oprit in fata unui magazin.Am depus contestatia, Dumnezeu mi-e martor ca am spus adevărul. De la începutul discuției am cerut lamuriri despre filmările care sunt la semafor și care aparțin primăriei. Eu nu am acces ,cine le cere? Am inteles ca durează și ani pana la rezolvare, dupa 1 luna se sterg filmarile. Dacă sunt vinovat doresc dovezi,nimeni nu are dreptul sa acuze pe nedrept.
Ideea este ca politistul nu a scris obiectiunea mea, a lăsat rubrica goala, Pe proces verbal scrie, patrunderea în intersectie pe rosu. Sunt camere peste camere ,sper sa dovedesc nevinovatia. Simplu ar fi sa fie puse filmările și la dispoziția persoanelor fizice și cumva simplificata procedura.
Politia nu era în spate sigur, nu știu exact unde se aflau. Eu eram oprit în intersectie la semafor, al doilea pe banda mea, masina si pe stanga mea,deci nu puteam sa zbor peste ele sa trec pe rosu.Am specificat ca nu recunosc, dar au lăsat rubrica goala. Am cerut filmare,nimic. Am depus contestatia fără avocat,am specificat toata întâmplarea cap coada sfatuit de cineva care a fost in sistem. Poate agentul nu a vazut bine, nu vreau sa dau cu piatra. Dar sigur am vazut bine semaforul mai ales ca sunt si alea inalte.Multumesc ptr amabilitate!
Adevărul este ca se încalcă de multe ori legea, Atunci cand am greșit am plecat capul,dar pe lângă faptul ca politia avea dovezi și am fost întrebat dacă am obiectiuni, am fost primul care am recunoscut. Dar atunci când nu sunt dovezi și ești sigur ca nu ai greșit este o mare deceptie. Dacă tot sunt camere nu ar fi simplu ca politia sa le acceseze imediat.? Toată plimbarea asta prin tribunale ar fi evitata. Dar sa vii sa ma iei din fata unui magazin sa-mi spui ca am trecut pe rosu nu mi se pare corect. M-ai văzut? Pui girofarul și vii imediat după mine.
Dovada ar fi camerele, dar dupa 1 luna se sterg filmarile. Nu cred ca cineva se grabeste sa le ceara.