Bună ziua! Mi-a fost reținut permisul pe motiv ca am trecut pe rosu.Sunt sigur ca nu e adevărat, aveam și alta masina in fata mea.Am fost oprit în fata unui magazin de un polițist care sustine ca m-a văzut trecând pe rosu.Doresc sa fac contestatie ptr ca sunt si camere care pot dovedi. Înregistrarile se sterg dupa o luna.Am șansă să câștig? Mulțumesc anticipat!
Dacă ați semnat procesul-verbal fără a formula obiecțiuni în rubrica destinată acestora, acest lucru poate fi interpretat ca o acceptare a constatărilor agentului de poliție, inclusiv a faptului că ați trecut pe culoarea roșie a semaforului. În această situație, procesul-verbal nu mai poate fi utilizat ca probă în favoarea dumneavoastră, iar pentru a obține anularea sancțiunii, va trebui să furnizați alte probe care să demonstreze contrariul.
Vă recomand să solicitați înregistrările video de la camerele de supraveghere aflate în zonă, deoarece acestea pot constitui o probă esențială în contestație. Este puțin probabil ca poliția să inițieze o astfel de solicitare, întrucât procesul-verbal semnat fără obiecțiuni este considerat, în mod obișnuit, o probă suficientă pentru constatarea contravenției.
Dacă ați fi formulat o obiecție în procesul-verbal, acesta ar fi putut fi utilizat ca probă în favoarea dumneavoastră. De asemenea, ați fi avut posibilitatea să solicitați instanței să oblige polițistul să prezinte probe care să susțină constatarea contravenției, cum ar fi o înregistrare video sau declarația unui martor.
Ați fost întrebat de către agentul de poliție dacă aveți obiecțiuni de formulat? S-a consemnat în procesul-verbal faptul că nu ați avut obiecțiuni? Agentul constatator are obligația de a vă informa despre dreptul de a face mențiuni în procesul-verbal, pentru a vă putea apăra.
Dacă acest drept nu v-a fost comunicat și procesul-verbal nu conține nicio mențiune în acest sens (rubrica respectivă a fost lăsată necompletată), puteți solicita anularea actului pe motiv că nu vi s-a oferit posibilitatea reală de a formula obiecții. În cazul în care agentul nu poate dovedi că v-a informat despre acest drept, acesta poate constitui un temei pentru a cere anularea procesului-verbal.
Pe de altă parte, dacă în rubrica „Alte mențiuni” s-a consemnat explicit că nu aveți obiecții, iar dumneavoastră ați semnat procesul-verbal, semnătura reprezintă o confirmare a faptului că ați fost informat despre acest drept și că nu ați avut nimic de adăugat la constatarea agentului.
Gio2010
Utilizator 1din 1 utilizatori consideră acest răspuns util
Rubrica a ramas goala, am spus clar ca nu recunosc faptul ca am trecut pe rosu, am solicitat dovezi, filmarea lui daca are sau martori.Multumesc ptr răspuns!Maine iau cerificatul de grefa,unde trebuie sa merg cu el? Pot sa solicit și eu filmarea de pe videocamerele de la semafor? Doar 1 luna stau stocate filmarile.
Seamnarea procesului-verbal arata ca esti prezent la data intocmirii PV si ca acesta ti s-a comunicat. Nu echivaleaza vreo recunoastere de vreun fel.
Faptul ca un contravenient isi arata dezacordul ulterior saua concomitent cu incheierea PV are aceeasi valoare pentru instanta. Dezacordul lui nu este proba in niciun caz.
PV care nu este anulat, cu sau fara obiectiuni, are aceeasi valoare.
Trebuie vazut daca acea rubrica a fost completata sau nu in vreun mod.
Din mesaj nu reies sustineri din care sa putem aprecia (exceptand rubrica de mentiuni aceea, trebuie vazut) dacaa aaveti sau nu temeiuri sa sustineti ca nu aveati cum, ca este imposibil sa fi trecut pe rosu, asa incat, pe fond, nu putem sti.
Doar dv. puteti solicita probele sigur, in dosar.