avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 882 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... suspendarea permisului pentru trecerea pe culoarea ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

suspendarea permisului pentru trecerea pe culoarea rosie a semaforului

Buna sa va fie ziua!
cunoaste cineva care este procedura sau dupa ce anume se ghideaza agentii rutieri atunci cand opresc un autoturism pt ca ar fi trecut pe culoarea rosie a semaforului?
Cel mai recent răspuns: Sinziana_brj , utilizator 18:22, 25 Septembrie 2010
Procedura este ca ... daca ati incalcat legea trecand pe rosu si ati fost surprins fie de camera de inregistrare fie de catre politisti , sunteti oprit .
nu exista nici o camera de inregistrare...tocmai aia ma interesa...cazul concert este: s-a trecut pe galben, agentii se aflau undeva in susul intersectiei la vreo 100 m si au oprit autovehiculul pentru ca ar fi vazut ca a trecut pe culoarea rosie la un alt semafor...nu exista un regulament din care sa rezulte cum se aplica aceste contraventii? adica...sa existe 2 echipaje ca in cazul radarului...
Contestati procesul verbal la instanta de judecata si solictati anularea acestuia pe motiv ca nu ati savarsit respectiva fapta....si cereti ca agentul constatator sa faca dovada celor mentionate in procesul verbal (in conformitate cu decizia CEDO in cazul Anghel vs Romania).
nu mi se va respinge cerinta dovedirii celor mentionate in procesul verbal pe considerentul ca procesul-verbal de constatare si sanctionare a contraventiei, ca act administrativ, se bucura de o prezumtie de valabilitate si temeinicie?
singura "hiba" a procesului verbal este lipsa obiectiunilor din cauza agentului care nu a vrut sa inmaneze procesul verbal pentru completare, martor fiind mama soferului...care nu stiu in ce masura va fi valorificata maturia ei...
cat priveste trecerea pe culoarea galbena sau mai bine zis pe netrecerea pe culoarea rosie a semaforului exista un martor dintre cei prezenti la trecerea de pietoni...
daca aveti niste sugestii...orice ajutor este bine venit
Ultima modificare: Luni, 4 Octombrie 2010
Sinziana_brj, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Proces verbal de contraventie care contine o alta fapta decat cea savarsita maria.b maria.b Am si eu o intrebare: Intr-o noapte ma aflam la volanul masinii mele; am intrat intr-un sens giratoriu si am facut dreapta intr-o zona in care aveam ... (vezi toată discuția)
Buna ziua ! radu91 radu91 Buna ziua ! acum doua saptamani , in orasul Bacau , ma deplasam spre Iasi , dupa ce am trecut de un semafor (mentionez ca era verde pentru inainte si cei ce ... (vezi toată discuția)
Permis suspendat andreiberbecar andreiberbecar Buna ziua! Aseara am fost oprit de un echipaj al Politiei rutiere, in vederea suspendarii permisului de conducere pentru trecere pe culoare rosie. In ... (vezi toată discuția)