Stimata doamna,
Martorul care a semnat procesul verbal,atesta doar ca acesta a fost incheiat in lipsa dvs,fara a avea vreun alt rol in desfasurarea evenimentelor.
Obiectiunile la procesele verbale ridicate de contravenient,trebuiesc consemnate de politisti,dupa care contravenientul semneaza si i se inmaneaza procesul verbal.
Dvs.nedorind sa semnati procesul verbal nu vi s-au consemnat obiectiunile formulate.
Este posibil ca politistul sa fi procedat in mod intentionat astfel pentru a nu le consemna si pentru a ramane numai consemnarile acestuia,situatie in care procesul verbal vi se comunica la domiciliu.
In termen de 15 zile de la primirea la domiciliu a procesului verbal,il puteti contesta la instanta competenta teritorial locului constatarii contraventiei,urmand ca in aceasta situatie reprezentantul politiei sa faca dovada incalcarii de catre dvs.a regulilor de circulatie in sensul celor consemnate de politist.
Solicitati de la politie eventual o fotografie care sa ateste consemnarile din procesul verbal.
Ar fi bine ca si dvs sa puteti dovedi macar cu un martor cele invocate mai sus.
Verificati la sosire procesul verbal in sensul daca este corect completat,daca sunt consemnari gresite sau lipsa,daca sunt rubrici neconsemnate pe formular,in sensul constatarii existentei unor motive de nulitate a acestuia,astfel cum se prevede in art.16,176,34 din OG nr.2/2001
Nu cred ca este adevarat,nu au voie sa puna ei martori "din burta"...la martor asistent apare numele acestei femei si semnatura dansei,nu mi se pare corect.Deci as avea sanse sa castig procesul fara ajutorul unui avocat?Am avut si un martor cu mine in masina,domnul politist nu are in schimb nicio dovada ca am comis acea infractiune(poza,filmare,etc) (Procesul-verbal de constatare si sanctionare contraventionala trebuie sa aiba la baza intocmirii sale mijloace de proba temeinice in ceea ce priveste vinovatia petentului in savarsirea faptei, mentiunile agentului constatator inserate in actul sanctionator neputind singure servi drept temei pt aplicarea sanctiunii contraventionale in absenta altor mijloace de proba, conform jurisdictiei Curtii Europene a Drepturilor Omului, in raport de dispozitiile art. 6 CEDO. Din acest punct de vedere se impune respectarea garantiilor specifice recunoscute persoanei acuzate). Plangerea credeti ca as putea sa o formulez singura fara ajutorul avocatului,trebuie neaparat sa fac referire la legi,sanctiuni etc?
V-am explicat ca in situatia in care procesul verbal nu este semnat de contravenient se apeleaza la un martor doar ca sa ateste lipsa contravenientului la intocmirea sa.
Asa prevede legea.
Dvs trebuie sa solicitai ca proba fotografia efectuata de politie,iar ei trebuie sa comunice ca nu exista,ceea ce ar fi in favoarea dvs.
De asemeni solicitati audierea respectivului martor.
L:a CEDO s-a solutionat si procesul Anghel vs.Romania,obligandu-se politia sa faca dovada contraventiei constatate.
Dupa ce va soseste procesul-verbal verificati si cauzele de nulitate despre am facut vorbire in prima mea postare,puteti avea surpize placute si astfel ati putea invoca in contestatie eventuale motive de nulitate.
Nu stiu ce cunostinte de drepot aveti dvs ca sa motivati si sa sustineti in fapt si in drept contestatia,sa puneti intrebari martorului si sa administrati probe,dar daca credeti ca va pricepeti nu apelati la avocat,desi recomandarea ar fi,daca aveti posibilitati,sa angajati unul pentru a va sustine cu profesionalism cauza.
Oricum,alegerea va apartine.
Am verificat procesul verbal,pare sa fie in regula desi este cam ilizibil...am intrebat daca ma pot reprezenta singura deoarece am citit pe forumuri ca majoritatea nu au apelat la un avocat si au castigat...daca cer judecarea in lipsa e ok sau nu recomandati?
Mergeti in instanta,particpati la dezbateri si aparati-va.
Este normal ,sa depuneti o cerere de probatorii,este normal ca martorul despre care ati facut vorbire sa fie audiat in prezenta dvs,cu intrebari puse de dvs.
Este normal sa discutati continutul unei eventuale adrese din partea politiei in sensul ca nu are plansa fotografica solicitata.
Simplul fapt ca formulati o cerere,nu este suficient pentru a avea castig de cauza.
Judecarea in lipsa nu va poate fi in folos.