avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 534 soluții astăzi
Forum Activitate Bogdan0001

Activitate Bogdan0001

Bună ziua,

Am o problemă cu un dosar penal și am nevoie de sfatul unui avocat.

Acum 4-5 ani am fost prins furând din Carrefour o sticlă de Jack Daniel’s în valoare de 75 de lei. A fost chemată poliția și mi s-a făcut dosar penal, dar de atunci nu am mai fost înștiințat cu nimic referitor la acest dosar și proces chiar am crezut ca s-a clasat

Acum 2 zile mi-a venit acasă o citație să mă prezint pe data de 05/04/2025 la Judecătoria Sectorului 3. Căutând pe portal, am notat că au mai fost 2 instanțe unde sunt raportate următoarele:

26.02.2025

Ora estimată: 08:30
Complet: CC 8 Penal
Tip soluție: Amână cauza
Soluția pe scurt: faţă de lipsa procedurii cu intimatul Valentin, amână cauza si acordă termen la data de 23.04.2025, ora 08:30.
Document: Încheiere de şedinţă

21.02.2025
Ora estimată: 08:30
Complet: CC 11 Penal
Tip soluție: Termen preschimbat
Soluția pe scurt: Având în vedere că prin Hotărârea nr.5 din data de 30.01.2025 a Colegiul de conducere al Judecătoriei Sectorului 3 Bucureşti, s-a dispus, desfiinţarea completurilor C 11 Penal şi CC 11 Penal, în baza art. 103 alin. 1,2 şi 3 din Regulamentul de ordine interioară al instanţelor judecătoreşti, aprobat prin Hotărârea nr. 3243/22.12.2022 a Consiliului Superior al Magistraturii, în vigoare din 27.12.2022 s-a procedat la repartizarea ciclică completurilor de penal a dosarele înregistrate şi rămase nesoluţionate şi având în vedere că dosarul nr. xxx /xx/xx a fost repartizat completului CC8 Penal, prin rezolutia judecatoruli s-a dispus preschimbarea termenului de judecată la data de 26.02.2024 ora 08.30.

Cel mai important, la obiectul dosarului scrie: "Confirmare renunţare urmărire penală (art. 318 alin. 12 NCPP)".

Întrebările mele sunt:

Este ceva grav sau este doar un pas procedural pentru închiderea dosarului?
Voi avea cazier după această procedură?
Trebuie să fac ceva anume la termenul din 5 aprilie?
Este nevoie să angajez un avocat sau pot merge singur?
Mulțumesc anticipat pentru orice răspuns!