avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 537 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Dosar penal furt carrefour
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Dosar penal furt carrefour

Bună ziua,

Am o problemă cu un dosar penal și am nevoie de sfatul unui avocat.

Acum 4-5 ani am fost prins furând din Carrefour o sticlă de Jack Daniel’s în valoare de 75 de lei. A fost chemată poliția și mi s-a făcut dosar penal, dar de atunci nu am mai fost înștiințat cu nimic referitor la acest dosar și proces chiar am crezut ca s-a clasat

Acum 2 zile mi-a venit acasă o citație să mă prezint pe data de 05/04/2025 la Judecătoria Sectorului 3. Căutând pe portal, am notat că au mai fost 2 instanțe unde sunt raportate următoarele:

26.02.2025

Ora estimată: 08:30
Complet: CC 8 Penal
Tip soluție: Amână cauza
Soluția pe scurt: faţă de lipsa procedurii cu intimatul Valentin, amână cauza si acordă termen la data de 23.04.2025, ora 08:30.
Document: Încheiere de şedinţă

21.02.2025
Ora estimată: 08:30
Complet: CC 11 Penal
Tip soluție: Termen preschimbat
Soluția pe scurt: Având în vedere că prin Hotărârea nr.5 din data de 30.01.2025 a Colegiul de conducere al Judecătoriei Sectorului 3 Bucureşti, s-a dispus, desfiinţarea completurilor C 11 Penal şi CC 11 Penal, în baza art. 103 alin. 1,2 şi 3 din Regulamentul de ordine interioară al instanţelor judecătoreşti, aprobat prin Hotărârea nr. 3243/22.12.2022 a Consiliului Superior al Magistraturii, în vigoare din 27.12.2022 s-a procedat la repartizarea ciclică completurilor de penal a dosarele înregistrate şi rămase nesoluţionate şi având în vedere că dosarul nr. xxx /xx/xx a fost repartizat completului CC8 Penal, prin rezolutia judecatoruli s-a dispus preschimbarea termenului de judecată la data de 26.02.2024 ora 08.30.

Cel mai important, la obiectul dosarului scrie: "Confirmare renunţare urmărire penală (art. 318 alin. 12 NCPP)".

Întrebările mele sunt:

Este ceva grav sau este doar un pas procedural pentru închiderea dosarului?
Voi avea cazier după această procedură?
Trebuie să fac ceva anume la termenul din 5 aprilie?
Este nevoie să angajez un avocat sau pot merge singur?
Mulțumesc anticipat pentru orice răspuns!

Alte discuții în legătură

Am un dp care ar fi trebuit sa aiba primul termen in 21.06.2022. ... makavelikus makavelikus Am un dp care ar fi trebuit sa aiba primul termen in 21.06.2022. acum cand am verificat online, scrie: 21.06.2022 Ora estimata: 10:00 Complet: PENAL ... (vezi toată discuția)
Rog raspuns urgent - interpretare tip solutie danielacristea danielacristea O cunostinta urma sa aiba maine proces la Trib. Bucuresti. Pe portal, apare scris: 18.04.2014 Ora estimata: 08:30 Complet: C5 - CA Tip solutie: Termen ... (vezi toată discuția)
Amanare pronuntare Raysa1983 Raysa1983 Un dosar penal pt conducere cu permisul suspendat: 19.06.2017 Ora estimata: 08:30 Complet: P 08 CP Tip solutie: Solutia pe scurt: Document: ... (vezi toată discuția)