avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 343 soluții astăzi
Forum Activitate florincamelia

Activitate florincamelia

Multumesc insa nu am nici un model de contestatie si nici nu cunosc unde sa ma adresez( Carui for- tribunal, fisc,etc). As aprecia mult daca cineva mi-ar trimite sau posta un model si ma intereseaza si daca se poate judeca in lipsa. Multumesc tuturor celor de aici care urmaresc intrebarea si isi rapesc din timpul lor pentru " iluminarea" si ajutoru dat mie=D>
Am fost solicitat sa raspund unei cereri a unui judecator cu privire la deplasarea unui pacient internat la instanta pentru un dosar, drept pentru care am inaintat raspunsul directorului, reprezentantul legal, care cred ca l-a trimis judecatoriei, dupa care m-am trezit amendata. Am depus o cerere de reexaminare care nu mi-a fost admisa si m-am trezit cu somatie si titlu executoriu pentru suma de 1000 lei de la Fisc:O
Mai exista vreo cale de a anula aceasta decizie, avand in vedere ca eu consider ca mi-am facut treaba, inaintand raspunsul secretariatului/ sefului unitatii?
Mentionez ca am platit deja suma si am speranta sa mi-o pot recupera cumva.
Multumesc anticipat celor informati si doritori sa ma ajute!
Care este legea care reglementeaza impartirea orelor de sambata si duminica intr-un program continuu de 12 cu 24 intr-un colectiv de asistenti medicali.Cine intocmeste programul si cine il obliga sa imparta aceste ore intr-un anumit fel.
corect.
insa pana se lumineaza juristul ne desfiinteaza pe noi ca sectie.
Sectia noastra are angajat un medic cu 1/3 norma(din cauza deficitului de personal calificat ) care lucreaza cu norma intreaga la un alt spital si are si un cabinet particular.
De la Casa de Asigurari i s-a spus ca daca nu isi intrerupe contractul cu sectia, respectiv spitalul unde are 1/3 norma nu mai poate beneficia de contract cu cabinetul privat.Astfel medicul este pus in postura de a renunta la 1/3 norma, intrucat cabinetul privat aduce mai multe beneficii.Totodata prin renuntarea la aceasta 1/3 norma sectia de spital se desfiinteaza,nemai fiind medic in sectie nu se poate deconta serviciile de catre Casa de Asigurari. Tot cei de la Casa de Asigurari au dat ca o posibila solutie intocmirea unei anexe la acest contract sau intocmirea unui contract de colaborare cu unitatea astfel incat sectia de spital sa nu se desfiinteze.

Este posibil asa ceva; si daca puteti sa ne consiliati in aceasta privinta, avand in vedere ca juristul ar vrea sa faca ceva dar nu stie si cum.

Multumim anticipat pentru orice solutie legala si care sa ne ajute sa iesim din acest impas
cum se determina numarul de ore suplimentare (lucrate in zile de sambata si dumunica) si cum se acorda liberele aferente acestor ore intr-o sectie de spital unde se lucreaza in tura continua- tura 1 de la 07.00-19.00 si tura 2 de la 19.00-07.00?
Pana acum ni se platea zilele de sambata si duminica dublu si aveam o zi de liber.
Asta insemna ca in cadrul calcului orelor suplimentare intra 7 ore vinerea dupa amiaza,12 ore sambata la tura de zi si de noapte, 12 ore la tura de zi duminica si 5 ore la tura de noapte de duminica.
Deci ca sa luam ca exemplu luna februarie- 20 zile lucratoareX 8 ore/zi=160 ore norma de munca lunara.Fiind program continuu fiecare dintre noi lucra o zi dimineata,urmatoarea de noapte si apoi doua zile libere.Astfel fiecare a totalizat 14-15 ture cu un total de 156-168 de ore si un numar de 31-48 ore suplimentare( lucrate de vineri dupa amiaza pana duminica.In noua cerinta ni se impune ca sa intocmim un program cu norma de munca efectuata in timpul saptamanii iar orele suplimentare se injumatatesc aproape datorita noului mod de calcul:se plateste o data si se da un liber pentru fiecare sambata si duminica.Cum este corect si daca ma puteti ajuta cu un exemplu de program pentru februarie,intocmit dupa exigentele conducerii.#-o#-o
o prietena de familie a primit in ian.2009 o somatie de plata insotita de titlu executoriu ,de la directia de impozite si taxe locale a primariei bacau , pentru o amenda radar din 2006, masina respectiva fiind pe numele ei pana in anul 2004 cand a divortat. Inainte de divort masina a fost vanduta unui frate al sotului
Precizez ca in anul 2006 aceasta a fost la politia bacau cu amenda si a fost invatata sa depuna o contestatie si o cerere de ajutor din partea autoritatilor pentru perfectarea actelor; are si nr. de inregistrare de la politie din 2006.
INTRBARE: ce poate face ca sa scape de problema si sa nu mai plateasca dupa fostul sot.

va multumesc anticipat