Multumesc pentru raspuns.
Da, sunt informatii de interes public. Solicitarea mea era sa imi transmita cati caini fara stapan a capturat serviciul de gestionare a cainilor fara stapan de pe raza unitatii administrativ-teritoriale in cadrul unei actiuni specifice la care viceprimarul (cel care a semnat raspunsul la solicitarea mea) stiu sigur ca a luat parte (a fost vazut de mai multi localnici, iar el insusi a recunoscut asta intr-o discutie cu un alt voluntar).
Un prieten mi-a trimis raspunsul primit de la o institutie a statului in urma unei sesizari. In acel raspuns, am fost suprinsa sa descopar fotografii cu mine, atasate ca dovada a faptului ca persoana juridica impotriva careia fusese facuta sesizarea isi indeplinea o obligatie legala. Nu mi s-a cerut acordul pentru folosirea acelor fotografii (nici macar nu am stiut ca sunt fotografiata). Pe langa aceasta, in acelasi raspuns, au fost atasate si alte date cu caracter personal (inclusiv fotografia cu un minor si un act de identitate al unei persoane fizice).
La ce infractiune s-ar incadra o astfel de fapta?
Un functionar public mi-a transmis un raspuns la o solicitare (conform legii 544/2001) in care spune ca institutia pe care o conduce nu detine informatiile cerute. Am dovezi ca functionarul detinea aceste informatii, iar institutia din care face parte (este vorba de un viceprimar) avea obligatia sa detina acele informatii. Care este infractiunea la care s-ar incadra aceasta fapta?