avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 689 soluții astăzi
Forum Activitate rak83

Activitate rak83

Răspuns la discuția UNBR dat in judecata
Ar fi trebuit sa mentionezi si faptul ca acest articol este din ianuarie 2008, nu de anul acesta. Deci, rezulta, logic, ca examenul de admitere se sustinuse la sfarsitul lui 2007, nu in septembrie 2009!!! Si, daca nu gresesc, in 2007, cei care erau doctori in drept, fosti judecatori etc. puteau intra in barou doar in baza unei cereri, fiind scutiti de examen.
In rest, eu zic ca un (viitor) avocat nu ar trebui sa ia de "buna" orice informatie aparuta in presa sau in alta parte, fara ca mai intai sa o verifice, din toate punctele de vedere.
Răspuns la discuția Admitere Barou 2009
Sunt cu totul de acord cu Andreotti!!!
Bafta in tot ceea ce urmeaza sa faceti :luck:
Eu zic ca, indiferent de ce se intampla, nu trebuie sub nicio forma sa renuntati la a mai da inca o data examenul de admitere in prof., daca va doriti cu adevarat sa deveniti avocati. Si eu am trecut, acum un an, prin ce treceti voi, si va inteleg perfect. Stiu cat de greu va este in asemenea momente si inteleg foarte bine dezgustul si revolta pe care le simtiti....Si eu am cerut sa mi se arate lucrarea intr-un memoriu pe care l-am formulat atat catre decanul BB, cat si catre presed. UNBR. Raspunsul nu l-am primit, evident, nici pana astazi. Dar, din cate am inteles de la altii, care au depus si ei, la randul lor, memorii, raspunsul oficial la toate a fost ceva de genul "se respinge ca indadmisibil".
Oricum, luptati cu absolut toate mijloacele cu care puteti pentru dreptul vostru. Si, chiar daca raspunsul este unul negativ, nu renuntati!!!
Stiu cat de greu e sa te apuci iar de invatat, sa o iei de la capat cu emotiile, cu stresul, dar eu zic ca trebuie sa vedeti partea plina a paharului: cand veti intra la anul (si veti intra sigur), veti visa civilul, penalul si procedurile si veti fi de 10 ori mai avocati decat multi altii care au intrat asa cum au intrat.
Inca o data, nu renuntati la lupta pentru castigarea dreptului vostru, nu renuntati la visurile voastre din cauza sistemului infect! Va tin pumnii din tot sufletul si sper sa vi se faca dreptate. :luck: :luck: :luck: :luck: :luck: :luck: :luck: :luck: :luck: :luck: :luck:

Ce sa mai zic......e "interesant" ce se intampla!!!
Ce-si mai bat joc de noi....eu una sunt cu nervii la pamant! Si ieri cand am sunat au zis "saptamana aceasta se afiseaza. Urmariti site-ul"...offff
Marcy25, nu trebuie sa ma convingi de absolut nimic. Cu atat mai putin, nu vad de ce ar trebui sa purtam o discutie in contradictoriu.
Este adevarat ceea ce spui, eu am inteles perfect ceea ce au scris ei in aceste articole, insa parerea mea este ca acestea au fost formulate in asa fel incat continutul lor sa fie usor interpretabil.
Ca sa iti raspund la intrebare, anul trecut au afisat rezultatele atat de repede dintr-un singur motiv: majoritatea lucrarilor nu au fost recorectate.
Poate anul asta se intarzie atat de mult tocmai pentru ca se corecteaza cu adevarat. Cel putin eu asa sper.
In fine, prefer sa mai astept o saptamana, doua, noua, daca atata le este necesar sa recorecteze pe bune toate lucrarile, decat sa le recorecteze repede in 2-3 zile si aiurea (sau sa nu le recorecteze deloc). Poate timpul curge in favoarea noastra.
Eu inteleg, din acest art. 25 (2), ca rezultatele finale la examenul de admitere, ar trebui afisate dupa ziua de miercuri (dar, ce-i drept, azi e vineri, iar miercuri a fost alaltaieri), pt. ca articolul spune foarte clar: "Contestatiile se solutioneaza de catre comisia de contestatii (...) in termen de 3 zile de la expirarea termenului prevazut la alin. (1)." Deci spune ca se solutioneaza, nu ca se afiseaza...in fine, oricum ar fi, tot bataie de joc se numeste ceea ce se intampla.
Bugmafia, mare dreptate ai!
mar1000, ideea e ca uscaturi sunt peste tot. Nu numai la particulara. Si la stat sunt o gramada. Nu trebuie sa generalizam si sa spunem ca la particulara sunt in mare parte uscaturi, iar ca la stat cei mai multi studenti sunt dedicati studiului, pentru ca nu este o perspectiva realista. Uscaturi au fost, sunt si vor fi mereu, in absolut orice domeniu de activitate. Dar eu zic ca cel mai bine ar fi sa ii lasam pe ceilalti in pace si sa ne indreptam atentia asupra propriei noastre persoane, pentru ca nu suntem nici noi perfecti, si deci intotdeauna este loc de mai bine.
Offtopic:
@mar1000 & co.
Nu pot sa inteleg de ce aveti, unii dintre voi, prejudecati in ceea ce ii priveste pe absolventii de facultati particulare :-/ .
Multi dintre fostii mei colegi (de la particulara) sunt acum avocati, judecatori (un coleg a luat examenul de admitere la INM din prima), unii dintre ei au functii destul de importante in stat, iar exemplele pot continua. Evident, au fost si cateva "uscaturi" dar, sa fim seriosi, ce "padure" nu are asa ceva?
De asemenea, profesorii pe care i-am avut la particulara au predat si la facultatea de drept de la stat (Mitrache, Saguna, Filipas, Valeriu Stoica, Gh. Iancu, Ciobanu etc.).
Pentru a fi un avocat bun, de expemplu, nici macar nu are importanta ce facultate termini, fie ea de stat sau particulara. De invatat poate invata oricine, oriunde, oricum, daca isi doreste sa fie profesionist intr-un anumit domeniu.
Ganditi liber, nu mai luati ceea ce iese din gura lumii ca fiind adevarul absolut...vad ca inca persista ideea ca aia care au terminat o particulara sunt fie prosti, fie de bani gata, fie amandoua. Nimic mai fals!!!

Sa ne auzim cu bine dupa contestatii!

@ DreptRoman: Din nefericire, si tu, si multi altii ca tine, aveti idei preconcepute! Un om inteligent, care pe deasupra este si proaspat avocat (asa ca tine), ar trebui sa stie ca notele nu reflecta si nu or sa reflecte niciodata (cu atat mai mult in cadrul unui examen tip sinteza) cunostintele reale, in materie de drept, ale unei persoane. Cu tristete constat ca majoritatea oamenilor au impresia ca daca cineva a luat 10 la o anume materie este o persoana inteligenta, si ca ala care a luat un 4-5 e un idiot care n-a pus mana pe carte. FALS!!! Nota obtinuta la un examen este, practic, rezultatul mai multor factori: emotii, stres, oboseala, capacitate de a toci (pardon, de a memora), capacitate de a reda ceea ce s-a memorat, starea de spirit a celui care corecteaza etc.
Apropos de cele 6000 de pagini si de cele 20 de markere de care vorbesti cu atata nonsalanta, nu cred ca are vre-un sens sa mai dau exemplul meu, sa-ti spun cat timp (si inca cat!), cata energie, cate zeci de pixuri, cate topuri de hartie am consumat, cate ore petrecute "lipita" de scaun cu cartea-n fata, cate folii de memoplus am consumat pentru acest asa-zis examen.....rezultatul? am picat "cum brio" la civil....am nevoie de doar un punct in plus. Practic, viitorul meu, asa cum mi l-am dorit, atarna de un punct....si ca mine sunt sute!
Eu zic ca ar trebui sa inveti sa te pui si in locul celorlalti, inainte de a-i judeca si de a arunca cu pietre in ei!

Felicitari sincere celor care au intrat!!! Pentru noi, ceilalti, a mai ramas o ultima speranta..........sa ne auzim cu bine dupa contestatie!