avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 495 soluții astăzi
Forum Activitate Mariana Chiri

Activitate Mariana Chiri

Mulțumesc mult pentru răspunsuri!!!!!
Mi-a spus după moartea mătușii fata care a avut grija de ea ( platita) ca eu nu mai am nici un drept la moștenire ca ia făcut matusa testament ei și soțului ei .
Și l-a arătat la o persoana care mi -a spus. Eu nici nu știu exact numele fetei din buletin. Ea ii ridica toate drepturile bănești ale mătușii ( pensie, indemnuzatie handicap ,- diagnostic dementa- indemnizație însoțitor în numele mătușii cu acordul meu verbal în schimbul îngrijirii matusii) cam 4.400 ron/ luna din care cheltuia pentru matusa maxim 600 Ron. Dosarul de handicap a fost depus de mine la comisie dar m-a ajutat și ea cu scrisoare de la medic familie ( știa diagnosticul)

raluk0207 a scris:

În primul rand, de unde știți ca exista testament?

Dar acțiunea cum o fac dacă nu am.numar testament , nume exact ? Pe cine dau în judecata ? La cât timp de la deces pot sa fac acțiunea?
Am avut o matusa fara copii care a decedat, eu fiind nepoata de frate predecedat , am pus o vecina, care a fost platita sa aiba grija de ea . Matusa suferea de dementa iar vecina a adus notarul acasa si ia facut testament. Titul de proprietate este pe numele sotului matusii dupa care nu s-a facut succesiunea. Femeia careia i s-a facut testament vrea sa faca succesiunea cu rudele sotului matusii. Eu am facut declaratie de acceptare a succesiunii dupa matusa. La deschiderea succesiunii sotului matusii notarul este obligat sa ma cheme si pe mine (nu sunt mostenitor rezervatar al matusii- in baza declaratiei de acceptare a succesiunii matusii) ? Cand pot sa o chem in judecata pe motiv ca matusa nu avea discernamant (dovedit cu acte medicale) la data incheierii testamentului , trebuie sa astept un an de la deces ?
Cum pot vizualiza acest testament ?