avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 433 soluții astăzi
Forum Activitate Cristina2910

Activitate Cristina2910

Desigur. Raspunsul lor la alta persoana cu decizie emisa dupa publicarea legii, dar care nu a fost informata pe e-mail de catre ei inainte, este ca conform art. 11 din oug 111/2010 ,se aplica 2 luni ale celuilalt parinte. Si au luat sintagma din lege dar care se refera la art.I ( dosare care nu au fost solutionate la aceasta data a legii) .
Se poate contesta, chiar si in instanta pe langa decizia de suspendare, in baza legilor cat si informarea lor catre mine de a fi platita si in perioada 22.03- 22.04.2025 ?
Va multumesc!

Cornel Vasile a scris:

Puteti contesta decizia in cauza.

Cornel Vasile a scris:

persoana indreptatita = oricare dintre părinții firești ai copilului, oricare dintre persoanele cărora li s-a încredințat copilul în vederea adopției sau care au adoptat copilul, dacă îndeplinește condițiile de acordare prevăzute de lege

Ce se poate face in aceasta situatia pentru ca mi-a fost suspendata plata indemnizatiei? Conteaza si faptul ca m-au informat in scris despre ultima luna de plata si nu o vor onora? Se

Cornel Vasile a scris:

persoana indreptatita = oricare dintre părinții firești ai copilului, oricare dintre persoanele cărora li s-a încredințat copilul în vederea adopției sau care au adoptat copilul, dacă îndeplinește condițiile de acordare prevăzute de lege

Ce se poate face in aceasta situatia pentru ca mi-a fost suspendata plata indemnizatiei? Conteaza si faptul ca m-au informat in scris despre ultima luna de plata si nu o vor onora? Se
Intr o parte spun de pers indreptatite dar se coreleaza cu alte articole din legea 164/2022 scrie undeva spre sfarsit " pentru articolele... la care au fost depuse cereri si nu au fost solutionate pana la data intrarii in vigoare a cererii" ...vorbind despre lunile tatalui ca fiind 2.
Insa mie Ajpis cu mult timp dupa ce s au publicat si nu stiu cine trebuie sa cunoasca exact prevederile...mi au scris ultima luna de plata, chiar cu putin timp inainte sa imi fac procedurile la munca .Acuma nu stiu daca conteaza exact ce mi au spus mie oficial despre asta. Insa alte Ajpis uri au considerat altfel legile..

Cornel Vasile a scris:

Intrucat dreptul sa se benficieze de indemnizatia CCC se raporteaza la data de nastere a copilului , in opinia mea si avand in vedere art.1 5 alin.2 din Constitutie, persoanele indreptatite si care au nascut pana la 19.09.2023 , stau in CCC 1 an si 11 luni.

Buna seara!
Persoana intrata in CCC din data de 05.09.2023. Data nastere copil 22.05.2023.
Dosar depus la primarie in data de 06.09.2023.
Decizia a fost emisa dupa ce a fost publicata legea HG 865/ 2023.
Deoarece nu am inteles exact cum este stabilit dreptul, am cerut lamuriri de la AJPIS in decembrie 2024 si oficial pe e mail in 8 ianuarie am primit raspuns ca ultima luna de plata va fi pt perioada 22.03- 22.04- 2025.
Ulterior am facut demersurile la munca pentru reintoarcere cu 22.04.2025( in lege se specifica de persoane indreptatite/ cu drept stabilit ) .
Din ce am inteles ANPIS a dat un comunicat care nu este public catre AJPIS ( se pare ca pentru bucuresti nu a fost aceeasi situatie, ei considerand ca cei care au depus dosarul inainte de 19.09.2023 ( inaintea publicarii legii HG 865 , au considerat ca mama poate sta pana la 1 an si 11 luni)
Mi a fost suspendata decizia de indemnizatie la 1 an si 10 luni , pe motiv ca nu a fost solutionat dosarul pana la data intrarii in vigoare a legii.
ANPIS a dat raspunsuri pe e mail si altor persoane in care i a instiintat la fel ca pot sta psna la 1 an si 11 luni, chiar daca decizia a fost emisa dupa.
Conform la ce au spus, persoana indreptatita inaintea legii este cea cu decizie emisa inainte de 19.09 chiar daca in decizie scrie DREPTUL STABILIT este incepand cu 05.09.2023.
Ce este de facut in acest caz?
Intrucat institutiile competente au atributii conform reglementarilor nationale si europene de a informa beneficiarii , eu am fost anuntata oficial si ulterior ma trezesc cu plata incompleta de indemnizatie.
Va multumesc pentru raspunsuri! Daca este nevoie de clarificari desigur sunt aici.