avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 804 soluții astăzi
Forum Activitate varariudenisa

Activitate varariudenisa

instanta le va da castig de cauza cumparatorilor daca vor declara ca nu reusesc sa vanda,dar imi dau garsoniera lor ca diferenta ?
ei mi-au scris in notificare ca vor sa cumpere apartamentul dar piata imobiliara s-a blocat si nu reusesc sa-l vanda pana se expira termenul, iar eu nu vreau sa-l mai prelungesc,de aceea vor sa renegociem pretul astfel incat sa rezolvam problema
Potentialii cumparatori mi-au trimis o notificare prin care ei spuneau ca sunt de buna credinta, ca nu s-au razgandit si vor in continuare sa cumpere apartamentul dar sa renegociem pretul astfel ca ei sa-si poata vinde apartamentul iar diferenta din scaderea pretului va fi suportata jumate jumate de ambele parti ca sa nu pierdem numai noi. Am refuzat aceasta oferta. Am procedat corect?
Buna ziua, as avea si eu o intrebare la dumneavoastra in legatura cu vanzarea unui apartament cu 3 camere. In luna februarie a anului curent am semnat un precontract cu potentiali cumparatori care ne-au dat un avans de 40.000 de euro, iar la expirarea termenului de achitare a sumei totale acestia au spus ca nu o au, motivand faptul ca ei depind de banii pe care ii obtin din vanzarea unei garsoniere. Am prelungit precontractul iar acestia tot nu au reusit sa vanda garsoniera, iar acum ne-au trimis o notificare prin care ei ne cer renegocierea pretului apartamentului invocand drept cauza exoneratoare criza economica si prabusirea pietei imobiliare.Tin sa va mentionez ca in precontractul semnat este specificat ca potentialii cumparatori pot pierde banii pe care ni i-au dat drept avans in cazul in care se razgandesc, fara a invoca o cauza exoneratoare de raspundere civila.As vrea sa stiu daca ar fi bine sa renegociez pretul sau sa astept expirarea termenului scris in precontract. Ar avea sanse daca ne cheama in instanta sa castige banii dati ca avans, invocand drept cauza exoneratoare criza de pe piata imobiliara, in caz ca noi nu vrem sa renegociem pretul apartamentului?