avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 549 soluții astăzi
Forum Activitate karina74

Activitate karina74

ca sa transferam ipoteca pe o firma noua,avem nevoie de acordul bancii, nu? Ma intreb daca o sa ne dea voie banca sa facem asta.... Stiu ca interesul bancii este sa isi primeasca banii pe rate si nu sa ne vanda noua terenul.... credeti ca pot incerca asta? bancile sunt de acord cu transfer pe o firma nou infiintata?

iar transferul de care spuneti cu celelalte contracte....se face numai contabiliceste totul,nu?
Buna ziua,

avem o firma care are un domeniu principal de activitate de constructii si avem si un certificat constatator pentru o alta activitate de turism pe aceeasi firma. Fiind in imposibilitate de plata pe ambele sectoare de activitate, pot sa inchid numai una din activitati - turismul - si sa o declar in insolvabilitate?
Mentionez ca doresc sa pastrez firma mama pentru viitoar , in speranta ca ne putem redresa cat de cat.Iar pe firma avem si un teren luat cu credit ipotecar si nu doresc sa-l pierdem daca declaram toata firma in insolvabilitate.
Multumesc mult de ajutor....
Buna ziua,

avem o firma care are restanta la plata unor facturi de materii prime in total de aprox. 40.000 Euro. In cazul in care se incepe executarea silita, se poate executa silit si terenul care este luat pe firma prin credit ipotecar? Este singurul nostru bun.

Mentionez ca suntem in situatia in care nu stim ce putem face si cand anume vom putea plati datoriile la furnizori, totul depinde de contractele pe care le vom incheia in viitor.Speram, daca se poate sa obtine o esalonare, ceva pentru urmatoarele luni...pana sa incepem sa facem ceva plati. Cat anume mai putem amana aceste plati? Putemsa facem un plan de reorganizare al firmei?

Sau...in cazul in care ne declaram noi in insolvabilitate, cum putem pastra terenul? Putem sa-i platim noi ratele in continuare, chiar daca firma intra in faliment?