avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 896 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Executare silita activ gajat la banca
Discuție deschisă în Executare silită

Executare silita activ gajat la banca

Buna ziua,

avem o firma care are restanta la plata unor facturi de materii prime in total de aprox. 40.000 Euro. In cazul in care se incepe executarea silita, se poate executa silit si terenul care este luat pe firma prin credit ipotecar? Este singurul nostru bun.

Mentionez ca suntem in situatia in care nu stim ce putem face si cand anume vom putea plati datoriile la furnizori, totul depinde de contractele pe care le vom incheia in viitor.Speram, daca se poate sa obtine o esalonare, ceva pentru urmatoarele luni...pana sa incepem sa facem ceva plati. Cat anume mai putem amana aceste plati? Putemsa facem un plan de reorganizare al firmei?

Sau...in cazul in care ne declaram noi in insolvabilitate, cum putem pastra terenul? Putem sa-i platim noi ratele in continuare, chiar daca firma intra in faliment?
Cel mai recent răspuns: Georgeta Anghel (Rusu) , Avocat 14:14, 22 Decembrie 2008
Daca firma intra in faliment, terenul va fi valorificat in cadrul procedurii de faliment de catre lichidator , iar banca fiind creditor garantat isi va indestula creanta, urmand ca din restul pretului sa fie acoperite celelalte datorii ale firmei. Esalonarea nu o puteti obtine decat cu acordul bancii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Executare garantie ipotecara firma in insolventa cris 40 cris 40 Buna seara, Am urmatoarea problema :planul de reorganizare a fost respins ,ca urmare voi intra in procedura falimentului.[b]Din nefericire unul din credite ... (vezi toată discuția)
Executare coplatitor?! gps gps eu si sotul avem un credit ipotecar in chf, pt care tocmai am facut o noua restructurare, si ne-au cerut sa avem un co-platitor, deoarece conturile noastre ... (vezi toată discuția)
Reorganizare judiciara crysstianno crysstianno Am primit un mail de la un debitor pentru a confirma reorganizarea judiciara, exista vreun dezavantaj/avantaj pt mine in calitate de creditor? Multumesc!!! (vezi toată discuția)