avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 608 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme privind insolvenţa, ... executare garantie ipotecara firma in insolventa
Discuție deschisă în Probleme privind insolvenţa, lichidarea judiciară şi falimentul

executare garantie ipotecara firma in insolventa

Buna seara,
Am urmatoarea problema :planul de reorganizare a fost respins ,ca urmare voi intra in procedura falimentului.Din nefericire unul din credite este garantat cu ipoteca pe casa parintilor.in aceasta situatie care e termenul la care banca poate cere executarea silita ?Ce posibilitati de a tergiversa executatea pot folosi,deorece am inceput deja platile in cadrul unui angajament(imi e teama ca banca sa nu imi ceara in noile conditii sa achit intr-o perioada scurta datoria catre ei)
Cel mai recent răspuns: florindbro , utilizator 09:54, 23 Septembrie 2010
Banca, in momentul in care este notificata de faptul ca intrati in faliment, are dreptul sa va ceara achitarea integrala a creditului si executarea garantiei in cel mai scurt timp. Din momentul in care primeste notificarea de faliment de la practicianul in insolventa, o sa primiti si dvs din partea bancii copia biletului la ordin sau a CEC -ului cu care ati garantat creditul ( daca ati dat asa ceva, in alb) in care se mentioneaza ca a devenit scadent, deci va solicita rambursarea integrala a creditului. In situatia in care nu faceti acest lucru, se indreapta impotriva garantiei imobiliare.
Se poate amana procedura in functie de solutiile pe care le gaseste lichidatorul judiciar, dar in situatia dvs, ca vi s-a refuzat reorganizarea, nu e vorba, din pacate, de o perioada lunga de timp.
Notificarea de intrare in faliment se elibereaza la termenul urmator la instanta ?(azi a fost respins planul de reorganizare in cadrul intrunirii creditorilor)
As mai avea timp macar pina la hotarirea judecatorului de respingere a planului?
Si dupa aceea ?Ce as putea face?
Daca s-a respins planul de reorganizare judecatorul sindic va disopune intrarea in faliment.
Hotararea se comunica partilor si poate fi atacata cu recurs.
Parintii dvs sunt giranti ( fidejusori), au garantat cu un bun al lor un credit al firmei- trebuie sa analizati conditiile contractului de fidejusiune pt a vedea daca nu puteti opune bancii unele exceptii ( ati renuntat oare la asa numitul " beneficiu de discutiune? ")
Poate ca debitorul principal- firma dvs, are mai multe bunuri in patrimoniu astfel incat datoria catre banca sa fie achitata prin valorificarea acestora in cadrul procedurii de insolventa.
Laelia a scris:

Daca s-a respins planul de reorganizare judecatorul sindic va dispune intrarea in faliment.
Hotararea se comunica partilor si poate fi atacata cu recurs.
Parintii dvs sunt giranti ( fidejusori), au garantat cu un bun al lor un credit al firmei- trebuie sa analizati conditiile contractului de fidejusiune pt a vedea daca nu puteti opune bancii unele exceptii ( ati renuntat oare la asa numitul " beneficiu de discutiune? ")
Poate ca debitorul principal- firma dvs, are mai multe bunuri in patrimoniu astfel incat datoria catre banca sa fie achitata prin valorificarea acestora in cadrul procedurii de insolventa.
Din proprie experienta va sfatuiesc sa faceti recurs la hotararea (tribunalului) de intrare in faliment (si sa cereti si suspendarea execurtarii sentintei atacate) si imediat sa depuneti si o cerere de suspendare pe art.300 al.2 Cod pr. civ. pana la solutionarea cererii de suspendare din cadrul recursului(bineinteles depuneti si copia recursului)- direct la Curtea de Apel Pregatiti bani (in cazul meu 2000 ron) pentru cautiune si cu putin noroc s-ar putea sa o mai amanati o perioada (cateva luni). Intre timp poate va reveniti financiar.
Va mai recomand sa aveti in spate si un avocat bun.
Asta in ce priveste falimentul. Cat despre banaca, acolo trebuie sa mergeti sa discutati. Daca nu gasiti intelegere va fi mai greu. La executarea garantiei o mai puteti amana doar daca banca face pasi gresiti.
Ultima modificare: Joi, 23 Septembrie 2010
florindbro, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Garantii colaterale insolventa marss marss Sunt asociat unic a unei SRLaflat in insolyenta din dec. 2009.In anul 2008 am garantat cu locuinta personala un credit contractat de societate si am semnat un ... (vezi toată discuția)
Insolventa la cererea debitorului razvan_craiova razvan_craiova Buna ziua, Se poate introduce cerre de insolventa de catre debitor? Avem o linie de credit pe firma, iar banca ne-a anuntat ca nu o mai putem prelungi si va ... (vezi toată discuția)
Garantul fidejusor si insolventa florindbro florindbro Poate sa ma ajute cineva in urmatoarea problema: am contractat o linie de credit la o banca pentru firma la care sunt administrator si am garantat imprumutul ... (vezi toată discuția)