avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 864 soluții astăzi
Forum Activitate cindeadiana

Activitate cindeadiana

As avea nevoie de un raspuns. Sunt absolvent de studii superioare in domeniul Stiinte Economice. In prezent sunt cadru didactic universitar, predau discipline economice. Vechimea pe postul de cadru didactic se considera vechime in specialitatea studiilor?
Si alta intrebare tot pe acelasi subiect. In paralel sunt si expert contabil - profesie liberala, aceasta activitate mi se considera vechime in specialitate studiilor?

Va multumesc!
si eu sunt interesata de raspuns la urmatoarea intrebare:
1. Bursele POstdoctorale POSDRU, pt care exista incheiat un contract de cercetare postdoctorala cu universitatea, se iau in calcul la stabilirea indemnizatiei pt cresterea copilului? Stiu ca sunt venituri neimpozabile, nu primim fluturasi si avem si calitatea de angajati in baza unui contract de munca.
Va multumesc!
Răspuns la discuția Crestere salariu debutanti cu 10%
sper sa sesiseze macar Sindicatele din invatamant si aceasta anomalie!!!!
Eu sunt de-a dreptul intrigata de lipsa de ratiune ELEMENTARA a celor care emit tot felul de legi. Ma refer la Ordonanta de Urgenta 103 publicata in MO 703/15 nov2011 care prevede la art 2 alin.1 ca din 2014 salariile cadrelor didactice din preuniversitar si universitar vor creste cu 10%, DAR NUMAI IN CAZUL CELOR CU PANA LA 6 ANI VECHIME IN INVATAMANT!!! Este o discriminare! Eu sunt asistent univ doctor cu o vechime in invatamant de 6 ani si 3 luni si am acelasi salar de incadrare si acelasi spor de vechime ca si un coleg tot asistent doctor cu 5 - 6 ani vechime!!!! El primeste cresterea, eu nu....deci rezulta ca el o sa aiba un salariu mai mare decat mine!!! Eu chiar nu pot sa pricep! Va rog sa ma lamuriti si pe mine cum este posibil asta?
Răspuns la discuția spor doctorat 2012
Legea 63/2011 a intrat in vigoare din mai 2011, legea 283/2011 a intrat in vigoare din decembrie 2011, deci e mai recenta, si totusi ce vrea sa insemne art. 2 din L 283/2011 "in anul 2012, pentru personalul nou-incadrat pe functii, pentru personalul numit/incadrat in aceeasi institutie/autoritate publica pe functii de acelasi fel, precum si pentru personalul promovat in functii sau in grade/trepte, salarizarea se face la nivelul de salarizare in plata pentru functiile similare din institutia/autoritatea publica in care acesta este incadrat."? Ce inseamna atunci acelasi NIVEL DE SALARIZARE IN PLATA PT FUNCTII SIMILARE? Doua persoane, cu aceeasi functie, aceeasi vechime, aceleasi cerinte una ia cu 15% mai mult pt ca are doctoratul luat in decembrie 2009, alta nu ia cei 15% pt ca si-a luat doctoratul in 2010?!
Răspuns la discuția spor doctorat 2012
eu am obtinut titlu de doctor in iunie 2011,si am fost promovata cu iulie 2011 din preparator doctorad in asistent univ. doctor, cu un salar de incadrare inferior unui coleg care ocupa acelasi post de asist.univ.dr, dar care a obtinut titlul in anul 2009 si care primeste in continuare plata compensatorie tranzitorie pt sporul de doctorat. Mentionez ca in 2011 era in vigoare legea 285/2010 care la art 2 preciza acelasi lucru ca OUG 80/2011 la artII art.2 citat in mesajul de mai sus. Deci, 2 persoane care ocupa acelasi post, aceleasi cerinte si conditii de munca, aceeasi pregatire obtin drepturi salariale diferite.
Vreau sa va intreb ce parere aveti despre acordarea sporului de doctorat pt cei care si-au obtinut titlul de doctor dupa 1 ian 2010. OUG 80/2010 aprobata, modificata si completata de legea 283/2011 prevede la art.II, art 1 ca in anul 2012 se va mentine nivelul salariilor si sporurilor, compesatiilor etc existente in luna decembrie 2011. Deci, cu alte cuvinte, se va mentine sporul de doctorat pt cei care l-au obtinut pana in dec 2009 sub forma de plata compensatorie tranzitorie. Dar aceeasi OUG la art II art. 2 eu zic ca elimina discriminarea pt cei care au obtinut titlul dupa dec 2009 prin urmatoarea mentiune: "in anul 2012, pentru personalul nou-incadrat pe functii, pentru personalul numit/incadrat in aceeasi institutie/autoritate publica pe functii de acelasi fel, precum si pentru personalul promovat in functii sau in grade/trepte, salarizarea se face la nivelul de salarizare in plata pentru functiile similare din institutia/autoritatea publica in care acesta este incadrat." Deci, eu inteleg, ca trebuie sa obtin acelasi venit ca si colegul meu care are aceeasi functie ca si mine. Ce parere aveti?
As dori sa stiu daca pentru intabularea unei case nou construite este nevoie ca aceasta sa aiba geamuri,usi si fatada terminata? Sunt aceastea conditii obligatorii? Pt ca eu nu am gasit nicaieri aceste conditii, dar asa mi-a spus cineva, si as vrea sa ma lamuriti pt ca nu sunt de specialitate(notar, avocat..)
Va multumesc!