avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1247 soluții astăzi
Forum Activitate diana_st

Activitate diana_st

elis a scris:

In Normele de aplicarea a OUG nr.148/2005 nu exista un model tip de adeverinta pentru veniturile folosite la calculul indemnizatiei de 85% din media veniturilor realizate in ultimele 12 luni.
Exista, totusi, posibilitatea ca unele Primarii sa aiba un model tipizat in ceea ce priveste aceasta adeverinta.

Va multumesc
nikol.ilea a scris:

Cel putin in Bucuresti am observat ca fiecare primarie de sector a folosit cate un model de adeverinta. Acea adeverinta cu salariile obtinute in ultimele 12 luni am facut eu un model si a fost acceptat de fara probleme.

Datele societatii
Adeverinta
Nr._________/______________

Prin prezenta se adeverste ca dna/dnul___________________________este angajat/a a/l societatii noastre dina data de cu contract individual de munca nr______/___________ in functia de _______________________.

Mentionam ca de la data __________ pana la data____________(data nasterii copilului) a avut urmatoarele venituri brute si nete:

luna/an venit brut venit net
....... ........... .............

Director,

Va multumesc foarte mult. M-ati edificat.
nikol.ilea a scris:

Da formularul de adeverinta se obtine de la primaria de care apartineti.
Adeverinta privind veniturile obtinue pe ultimele 12 luni nu a fost eliberata de primarie pentru colega mea. Am facut eu un model.

Totusi, daca e un formular tip el nu trebuie sa fie anexa la norme? Asa sunt celelelate formulare...
Am intrebat si persoanele de acolo sunt total in ceata...cica n-ar fi formulare tip totusi...

Cum e? Ne poate lamuri cineva?

Multumesc
elis a scris:
HG nr. 1682/2008, hotarare pentru modificarea si completarea Normelor metodologice de aplicare a prevederilor Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 148/2005 privind sustinerea familiei in vederea cresterii copilului, cu modificarile si completarile ulterioare, aprobate prin Hotararea Guvernului nr. 1.025/2006 , a fost publicata in Monitorul Oficial, Partea I nr. 872 din 23/12/2008.
Documentelre care se vor solicita sunt : adeverinta cu veniturile nete pe ultimele 12 luni anterior datei nasterii copilului, copie de pe certificatul de nastere al copilului si declaratia celuilalt parinte ca nu beneficiaza de CIC.

Va multumesc.
Presupun ca sunt formulare tip care se pot obtine numai de la primarii ?
Stimate domnule consultant,

Va multumesc pt timpul acordat mesajului meu chiar daca raspunsul dvs nu este la obiect. Nu v-am intrebat daca ma incadrez la maxim sau nu, ci doar ce documente sunt necesare pt a completa dosarul in vederea calcularii indemnizatiei conform noii legi. Mi-am asumat insa mustrarea si am vizonat cele 27 de pagini cu intrebari si raspunsuri pe acest subiect(asta desi am singura grija de un sugar si credeti-ma ca timpul nu e deloc generos cu mine) si am vazut ca deocamdata nu se stie nefiind publicate normele metodologice.

Va rog sa aveti bunavointa ca atunci cand aceste norme se vor publica sa ne informati si pe noi de continutul lor.

Va multumim anticipat.
O zi buna.
Buna ziua.

Va rog sa ma ajutati si pe mine cu urmatoarele informatii:

ce documente sunt necesare a fi completate si depuse pt a beneficia de cuantumul indemnizatiei conform noii legi? Precizez ca in prezent beneficiez de 600 ron si ca urmare a noii legi ar trebui sa ma incadrez la maximul de 4000 ron.

Si inca o intrebare: daca depun acele documente in februarie si mai dureaza inca o luna pt a fi procesate voi primi aceasta suma majorata si retroactiv? Prin retroactiv ma refer de la 1 ianuarie 2009...

Va multumesc