avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 885 soluții astăzi
Forum Activitate GCris

Activitate GCris

Răspuns la discuția urmas DL 118/1990
Multumesc mult pentru rapuns. Intre timp am mai reusit sa mai primesc un crampei de informatie si am fost trimisa sa studiez Legea 19 / ianuarie 2007. Se pare ca aceasta lege ar anula dreptul meu la indemnizatia de urmas.

puteti sa imi confirmati ?
cu recunostinta
MD
Buna seara,
sunt vaduva de fost detinut politic, beneficiar al legii 118/1990 si am beneficiat in aceasta calitate de indemnizatia de urmas de 200 lei pana in noiembrie anul trecut.
precizez ca sotul meu a decedat in septembrie 2007 si din luna octombrie a aceluiasi an, dupa intocmirea cererii am primit suma precizata.
La randul meu sunt si eu fosta detinuta politic, am petrecut patru ani in inchisorile comuniste si ca urmare am beneficiat de drepturile acordate de aceeasi lege.
La ultima plata a pensiei am constatat ca lipsesc din suma cele 200 lei reprezentand indemnizatia de urmas si am solicitat explicatii, deocamdata la telefon, celor de la Casa Judeteana de Pensii. Mi s-a raspuns ca, fiind o data beneficiara in nume propriu a Decretului, nu am dreptul si la indemnizatie.
Ce lege ma impiedica sa primesc banii pe care orice alta vaduva de detinut politic ii primeste? Prin ce ciudata logica, faptul ca am suferit si eu, ca si sotul meu, ororile regimului trecut ma impiedica sa mai beneficiez de marunta compensatie a suferintelor trecute?
Multumesc mult de ajutor
MD