avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 870 soluții astăzi
Forum Activitate kytana

Activitate kytana

Răspuns la discuția divort
Ma aflu in aceeasi situatie, adica: sunt casatorita cu un cetatean libanez si am certificatul de casatorie transcris la primaria sectorului de care apartin. Intrebarea mea in schimb este urmatoarea: pot divorta in situatia in care el nu este in tara? Trebuie sa fie prezent? Si daca cumva ma puteti ghida catre un site unde pot afla ce acte sunt necesare.

Va multumesc anticipat!

Buna ziua si La Multi Ani!

Sper ca dvs. ma puteti lamuri in urmatoarea privinta. Este vorba de un cetatean Libanez, casatorit cu o romanca. Cetateanul Libanez nu a stat pe teritoriul Romaniei mai mult de 1- 2 luni pe an. Ce trebuie obtinut pentru a putea veni in Romania fara viza? Actul de rezidenta este suficient? Daca da, ce conditii sunt pentru obtinerea lui. Stiu ca trebuie sa vina cu Viza tip D dar un stiu ce trebuie obtinut ulterior si daca trebuie sa fie in tara sau sa stea in tara o anume perioada de timp. Am incercat sa ma documentez pe site-ul MAE insa nu este mentionat nimic concret iar la Autoritatea pt. Straini m-au expediat.

Actul de rezidenta permite cetateanului strain sa viziteze tarile din Europa fara viza?

Va multumesc pentru ajutor!