Un seif de aproximativ 1000$ e facut sa reziste la obuze de tanc, deci posibilitatea de a fi deschis printr-o explozie, cu atat mai mult in cadrul unui imobil de locuinte este exclusa.
Sunt convins ca responsabilitatea revine, problema pe care mi-o pun eu - aduce politia pick-hummerul si demoleaza apartamentele vecinilor (fiindca peretii si podeaua sunt comune) sau are alte metode.
@Alex Munteanu
1. Da, in principiu orice se poate sparge la un moment-dat, dar nu pe loc.
2. Pai specificatiile seifului le poate gasi si pe internet sau i le spun eu ca sa ma dau mare, cifrul e cel care le lipseste :))
3. Pff... cred ca laserul il aduce de la NASA
Ok, m-am lamurit, ideea ar fi in felul urmator:
Daca politia gaseste la perchezitie un seif pe care nu-l poate deschide si nu-l poate ridica inseamna ca nu are ce face, iar dupa terminarea perchezitiei proprietarul poate scoate linistit ce e pe acolo si poate duce in alta parte. Pentru rupere de sigilii se da doar de la 1 luna la 1 an.
O sa intreb totusi autoritatile sa vad cum se procedeaza.
:)) asta ar fi culmea, seifurile se testeaza in conditii extreme, se folosesc in fabrica cele mai noi metode de efractie pentru testarea lor, rezista la ore intregi de atac cu pick-hummerul si politia romana cere ajutorul unui lacatus...
Nu, trebuie altceva, daca un lacatus putea sa deschida seifuri atunci companii vechi de zeci de ani si cu capitalizare de miliarde de $ nu ajungeau pana in 2011. Mici macar politia romana nu poate fi atat de naiva.
Intrebarea ramane deschisa - ce masuri poate lua politia in situatia descrisa mai sus?
Imi puteti spune cum procedeaza politia daca in cursul efectuarii unei perchezitii domiciliare gaseste un seif incastrat in perete/podea, care nu poate fi miscat fara a cauza distrugeri constructiei (peretii si podeaua unui apartament de exemplu), nu poate fi deschis fara echipament special si in conditiile in care detinatorul a uitat sau pretinde ca a uitat cifrul.
Din pacate niste inconstienti au ajuns sa ia decizii care afecteaza viata oamenilor. Mai rau este ca - in cazul respectivei ordonante - nimeni nu ne sustine (pe noi - pensionarii militari). Nu stiu daca se pot face derogari pentru actori, medici sau profesori, dar este clar ca ordonanta a fost indreptata impotriva noastra.
De cateva zile lucrez cu o echipa de avocati in anticipare, sa vedem ce putem gasi ca sa atacam ordonanta in contencios administrativ si sa ajungem sa ridicam o exceptie de neconstitutionalitate. Luni a aparut in M.Of., iar prin textul acesteia se aduc modificari unor legi - inclusiv legea pensiilor militare. De asemenea exista un articol separat care obliga persoanele aflate in situatia de cumul de venituri sa opteze in 15 zile pentru unul din venituri.
In principiu vom ataca ordonanta in instanta pentru ca - dupa parerea noastra - nu este legala. Sa vedem... in orice caz, situatia se va decide destul de rapid.
Actiunea guvernului a fost in asa fel facuta pentru ca oamenii sa nu se poata dezmetici: in 15 zile trebuie sa opteze, iar de la instanta de contencios raspunsul trebuie sa vina in 30 de zile. O mare magarie, dar nu cred ca vor scapa cu ea.