avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 673 soluții astăzi
Forum Activitate teddy1905

Activitate teddy1905

Răspuns la discuția succesiune divort fara partaj
Nu m-am exprimat clar . Parintii au divortat acum 18 ani fara sa faca partaj , la o luna dupa divort mama a cumparat casa in care locuiesc in continuare desi sunt divortati . Casa mamei este singurul lucru care ma intereseaza . Restul poate da tata cui considera de cuviinta . Deci nu are dreptul. M-am linistit . Multumesc pentru ajutor si rabdare .
Răspuns la discuția succesiune divort fara partaj
Buna ziua , scuze de intarziere si multumesc pentru raspunsuri .
Da casa a fost cumparata de mama de la fostul ICRAL . Intr-adevar tata a facut testament in favoarea verisoarei , altul decat acea declaratie pe care ne-a aratat-o ea .Asta am aflat-o chiar de la el, dar acolo specifica clar ca mostenirea se refera doar la niste terenuri pe care noi oricum nu stiam ca le are. Poate intreb o prostie , daca e asa va rog sa imi iertati ignoranta .Este posibil ca faptul ca desi divortati au locuit impreuna vreme de 18 ani sa ii dea dreptul la cota parte la care se referea acea verisoara ?
Buna ziua ,
Poate ma puteti sfatui ce sa fac ...Parintii mei au divortat fara partaj acum 18 ani ,mama cumparand apartamentul in care stateam , tata continuand sa locuiasca cu noi de atunci . Acum 3 ani tata la betie a dat in fata unui notar o declaratie (de care nici macar nu-si aduce aminte sa o fi dat , dar am primit o copie , are parafa de notar -presupun ca e in regula )conform careia singura lui mostenitoare (desi mai are 2 copii ) este verisoara mea .
De curand tata a fost diagnosticat cu cancer in faza terminala , iar verisoara mea, proaspata avocata o ameninta pe mama ca dupa moartea tatei ii vinde casa si o da afara din casa , pentru ca are dreptul la jumatate de casa . Poate face asta ?
E nevoie sa merg cu tata la notar sa fac vre-un act ca sa se termine ? Nu casa ma intereseaza in primul rand ,ci linistea mamei care plange de cateva zile din cauza situatiei .