avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1699 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... succesiune divort fara partaj
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

succesiune divort fara partaj

Buna ziua ,
Poate ma puteti sfatui ce sa fac ...Parintii mei au divortat fara partaj acum 18 ani ,mama cumparand apartamentul in care stateam , tata continuand sa locuiasca cu noi de atunci . Acum 3 ani tata la betie a dat in fata unui notar o declaratie (de care nici macar nu-si aduce aminte sa o fi dat , dar am primit o copie , are parafa de notar -presupun ca e in regula )conform careia singura lui mostenitoare (desi mai are 2 copii ) este verisoara mea .
De curand tata a fost diagnosticat cu cancer in faza terminala , iar verisoara mea, proaspata avocata o ameninta pe mama ca dupa moartea tatei ii vinde casa si o da afara din casa , pentru ca are dreptul la jumatate de casa . Poate face asta ?
E nevoie sa merg cu tata la notar sa fac vre-un act ca sa se termine ? Nu casa ma intereseaza in primul rand ,ci linistea mamei care plange de cateva zile din cauza situatiei .
Ultima modificare: Luni, 20 August 2012
teddy1905, utilizator
Cel mai recent răspuns: teddy1905 , utilizator 12:14, 23 August 2012
Sunt proprietari amandoi parintii sau mama a cumparat casa dupa divort ?
Declaratia aia nu inseamna nimic.. tata a declarat ceva si se va dovedi altceva.. daca nu a vandut partea lui de casa, n-a donat ( nici nu putea chiar daca sunt coproprietari).
Ce putea sa faca tata, e un testament, asta inseamna in cel mai rau caz, daca va avea si verisoara o cota, ca o veti despagubi pt partea ei.
Nu puteti vb cu tata, poate stie ce a semnat? Mergeti la un notar impreuna si vedeti ce a semnat, daca e vb de vreun testament, poate fi revocat.

Ultima modificare: Luni, 20 August 2012
gi-jane2, moderator
Mama dvs. a cumparat apartamentul in discutie dupa divort?
Buna ziua , scuze de intarziere si multumesc pentru raspunsuri .
Da casa a fost cumparata de mama de la fostul ICRAL . Intr-adevar tata a facut testament in favoarea verisoarei , altul decat acea declaratie pe care ne-a aratat-o ea .Asta am aflat-o chiar de la el, dar acolo specifica clar ca mostenirea se refera doar la niste terenuri pe care noi oricum nu stiam ca le are. Poate intreb o prostie , daca e asa va rog sa imi iertati ignoranta .Este posibil ca faptul ca desi divortati au locuit impreuna vreme de 18 ani sa ii dea dreptul la cota parte la care se referea acea verisoara ?
Incercati sa va exprimati mai clar.. cui sa-i dea dreptul ? Daca va referiti la dreptul tatalui la casa mamei cumparata dupa divort (ap a fost cumparat dupa divort? ca nici asta nu vreti sa spuneti), nu, nu are dreptul la casa.
Daca va referiti la terenuri.. nici mama nu are dreptul la terenuri daca sunt proprii ale tatalui, dar dvs ati avea dreptul dupa decesul lui.
Incercati sa va convingeti tatal sa revoce testamentul.
Nu m-am exprimat clar . Parintii au divortat acum 18 ani fara sa faca partaj , la o luna dupa divort mama a cumparat casa in care locuiesc in continuare desi sunt divortati . Casa mamei este singurul lucru care ma intereseaza . Restul poate da tata cui considera de cuviinta . Deci nu are dreptul. M-am linistit . Multumesc pentru ajutor si rabdare .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua, in cazul unei succesiuni aproape succesive, decesul ... Bianca_Livia Bianca_Livia Buna ziua, in cazul unei succesiuni aproape succesive, decesul fiului, decesul mamei, fiul necasatorit si fara copii, mama divortata de tatal fiului de multi ... (vezi toată discuția)
Buna ziua si va multumesc pentru timpul acordat.mama mea are ... infatuat infatuat Buna ziua si va multumesc pentru timpul acordat.Mama mea are un testament de la verisoara ei, facut acum mai multi ani pentru toate bunirile ei mobile si ... (vezi toată discuția)
Mostenire,succesiune intre surori vitrege camelia_t camelia_t Buna seara Va rog sa ma ajutati pentru ca m-am interesat in aceasta speta si am primit o gramada de raspunsuri, nici unul la fel ! Am o verisoara (mama ei ... (vezi toată discuția)