in urma cu 31 de ani mama a decedat ,nu am facut succesiunea ,sant singur la parinti ,acum 8 ani tatal meu a facut acte pe casa la o persoana cel ingrijeste,exista procedura legala sa imi intru in drepturi dupa decesul tatalui meu ??,,nu a facut acte de vanzare cumparare ,a facut la notar un act ca dupa decesul lui casa sa ramana persoanei cel ingrijeste ,,,,multumesc anticipat
I a făcut testament autentic. Daca acea casa este bun comun al părinților dvs , tatăl dvs a testat in favoarea acelei persoane numai partea lui, partea mamei va fi dezbătuta prin succesiune.
Dvs veți avea dreptul ca moștenitor rezervatar sa cereți reducțiunea testamentului la decesul tatălui dvs pentru cota de rezerva ce vi se încălca! Adică veți moșteni din partea tatălui după redutiune 1/2 din partea tatălui.
Ca sfat dezbateti succesiunea mamei cat timp este tatăl in viață. Apoi încercați sa vb cu el , poate revoca testamentul printr o declarație la notar si dvs puteți moșteni totul.
Ce fac cu testamentul?
glo
am primit prin testament un imobil. acum ce ce m-a testata a murit. ce trebuie sa fac? unde merg sa iau in evidenta acel testament ? este testament olograf ... (vezi toată discuția)
Testament
FlorinBrb
Buna seara, tatal meu are 3 copii si mi-a facut testament mie la notar pe tot ce primeste el mostenire pentru ca se dezbate mostenirea bunicilor in acest timp. ... (vezi toată discuția)