avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 585 soluții astăzi
Forum Activitate xpcalin

Activitate xpcalin

Răspuns la discuția TVA 5% pentru locuinte noi
si in cazul in care pretul din antecontract contine si TVA exemplu: 10000 TVA inclus, nu este trecut defalcat
ex: 8404+TVA (1596) asta mi-au spus si cei de la asistenta contribuabili de la finate ca daca pretul este cu tva inclus ramane la latitudinea vanzatorului daca vrea sa imi restituie sau nu diferenta. si ca este corect sa modifice baza de impozitare ca sa ramana acelasi pret si daca se aplica cota TVA de 5%.
Am mai discutat cu un vocat care mia spus ca din punct de vedere juridic are costructorul dreptare si nu trebuie sa mi se restituie nici o diferenta iar din punct de vedere fiscal am eu drepate ca trebuie sa mi se restituie diferena de 14 %. #-o
astea is lagile din Romania facute ca sa incurce lumea.#-o
da sunt din cj si am cumparat apartamentul in floresti
Acelasi raspuns lam primit si eu de la finate ca daca pretul din contract contine tva nu conteaza ca ii 19% sau 5%.
astea sunt legile din romania statul ne face noua o reducere de pe urma careia castiga alti.
aceasi chestia a facut si firma de la care am luat eu ma trimis la notar sa dau o declaratie ca sa modificat ceva in contabilitate cand am ajuns la notar si am vazut ca ce scrie nu am mai semnat pt ca nu mi se parea corect sa castige alti, o sa semnez si eu cU 5% daca firma este de acord sa imi restituie o parte din bani, daca nu sa fie sanatosi nu cstig nici eu dar nici firma
da asta stiu dar problema e: castig procesul sau mai pierd in cam atati bani cati vreau sa primesc inapoi, daca as sti 100% ca castig procesul nici nu as mai sta pe ganduri
da intradevar si eu sunt de aceeasi parere, si nu mi se pare corect cum se interpreteaza legea, oricum o sa mai discut si eu cu avocatul. Dar marea mea dilema este daca merita sa ma risc sa ii dau in judecata sau nu pt ca toate cheltuieleie de judecata din spusele avocatului sar putea sa ajunga tot cam pe la suma care trebuie sa o recuperez de la constructor, avocatul zice ca castigam dar in caz ca nu castigam mai pierd inca.................
daca pretul din antecontractul de vanzare cumparare este cu TVA inclus cred ca va puteti lua adio de la diferenta de tva, :((am fost azi la finate la asistenta contribuabili si am discutat acolo cu o doamna si mi-a spus ca daca scrie TVA inclus acele este pretul indiferent de cota TVA-ului ca este 5 sau ca este 19, singuta solutie este sa incerc sa negociez cu constructorul sa impartim diferenta de tva. :(astea is legille din tara noastra, lege care trebuia sa ma ajute pe mine utilizatorul final sa imi faca o reducere sa platesc cu 14 % mai putin dar defapt nu imi face mie o reducere ca ii aduce constructorului un castig de 14%.#-o
imi pare rau ca aduc vesti proaste dar asa zice legea :sorry:
pai daca ai luat apartamentul acum 1 an jumate eu zic ca acuma gasesti mult mai ieftin pt ca o scazut ff mult preturile cel putin in CLUJ.
oricum si eu sunt in aceasi situatie si mai am cel mult o luna pana la intabulare si o sa vad ce se intampla si te anunt si pe tine.
ca s aii dai in judecata gasesti aici pe topic undeva cum trebuiesa procedezi la notar, ii ceri sa face o incheiere ca partile sau prezentat pt semnarea contractului dar nu vati inteles, eu nu am timp acuma sa caut, citeste cu atentie si o sa gasesti
Andrei78 a scris:

Buna ziua,
Am urmarit topicul de la inceput, am crezut ca se poate sa beneficiez de deducere , dar discutand cu constructorul mi-a zis ferm in fata ca NU vrea sa imi reduca nimic din pretul final cu tva inclus, din antecontract, daca nu,se reziliaza antecontractul.
As dori sa imi spuneti cum sa fac sau ce sa fac sa beneficiet de deducerea de 14%.
Va multumesc anticipat

si daca se reziliaza antecontractul ??? exista ceva clauza princ care pierzi o parte din bani sau ce se intampla?
Am fost la protectia consumatorului, miau dat dreptate si au spus si ei ca normal asa ar fi sa imi restituie diferenta de 14% dar ca ei nu au cu ce sa ma ajute dar miau recomandat sa ma duc sa vorbesc cu un executor judecatoresc sa ii explic cum sta treaba si sa stabilim o intalnire intre mine si constructor pt a rezolva problema, in fata un "martor legal", si in caz ca nu se ajunge la o intelegere sa am o dovada impotriva lor si sa ii dau in judecata.