avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 842 soluții astăzi
Forum Activitate raducuconstanta

Activitate raducuconstanta

Răspuns la discuția Decizie incetare CIM
Am inteles . Multumesc
adelaida_07 a scris:

Legea spune clar ca decizia se emite in termen de 30 zile de la data luarii la cunostinta despre abatere.
Termenul de 30 zile este valabil doar daca se ia la cunostinta despe abatere in termen de 6 luni de la savarsirea faptei. Astfel ca , desi angajatorul a luat la cunostinta de abaterea disciplinara, daca au trecut 6 luni de la safarsire acesta nu mai poate emite o decizie de sanctionare.
Decizia nu este legal emisa de la data luarii la cunostinta au trecut mai mult de 30 zile chiar daca consideram ca angajatorul a aflat despe abatere abia in data cercetarii disciplinare, emiterea in data de 7.01.2009 este dupa termenul legal. In termenul de 30 zile trebuie sa fie data EMITERII decizie NU data CONCEDIERII. O alta problema este si faptul ca decizia se comunica salariatului in cel mult 5 zile de la emitere. Aceasta inseamna ca data cand angajatorul a pus scrisoarea la posta trebuie sa fie cel tarziu 12 ian.
Va sfatuiesc sa contestati decizia la Tribunal .

M-am uitat pe plic si are data de 12.01.09 cand a fost pus la posta. Eu am semnat de primire pe data de 16.01.09.
Care este calea in aceasta privinta?
Va multumesc pentru atentia acordata si raspunsurile oferite.
O ultima intrebare: Am sanse de castigare in instanta pentru anularea deciziei daca fac contestatie prin avocat ?
Revin cu 2 intrebari:
1.Daca de la data referarului care a fost in data 26.11.08 au trecut cele 30 de zile ,decizia de desfacere a CIM care s-a emis in 07.01.09 este valabila sau se poate considera nula in instanta ? Precizez ca cercetarea disciplinara s-a efectuat pe 05.12.08 si deasemenea au trecut cele 30 de zile pina la emiterea deciziei.
2.Decizia care s-a emis pe data de 07.01.09 spune ca se desface contractul cu data de 01.01.09.Se poate emite o astfel de decizie retroactiv? Decizia am primit-o prin posta in data de 16.01.09.
2007_rozi a scris:

Puteti solicita si asta, de vreme ce dumneavoastra ati trimis demisia inainte de a primi comunicarea deciziei angajatorului. Decizia produce efecte din momentul comunicarii.

multumesc pentru raspuns
elis a scris:

Contestatia o depuneti la Tribunalul Judetean de care apartineti, nu la judecatorie.
Motivarea in drept o faceti pe art.268 alin.2 C.mun. - pentru lipsa mentiunilor referitoare la precizarea prevederilor din statutul de personal, regulamentul intern sau contractul colectiv de muncă aplicabil, care au fost încălcate de salariat, precum si pentru lipsa motivelor pentru care au fost înlăturate apărările formulate de salariat în timpul cercetării disciplinare prealabile sau motivele pentru care, în condiţiile prevăzute la art. 267 alin. (3) C.mun., nu a fost efectuată cercetarea.

in contestatie pot cere icetarea cim la demisie conform demisiei mele care am facut-o dupa ce au dat decizia?
Am inteles. Multumesc pentru timpul si raspunsurile acordate !
2007_rozi a scris:

Nu exista formular tip pentru contestatie. O scrieti dumneavoastra, de mana sau dactilografiata. Si in ea precizati ca instanta sa constate nulitatea deciziei pronuntate prin incalcarea prevederilor cuprinse in art 268 alin 2 lit b si ce din codul muncii. de asemenea ssolicitati sa vi se acorde drepturile salariale pentru perioada cuprinsa intre data emiterii deciziei si data pronuntatrii definitive si irevocabile a hotararii.

In cazul acesta pina la pronuntarea instantei inseamna ca eu sunt angajat?
Va intreb deoarece eu mi-am dat si demisia dearece vreau sa inchei un alt contract de munca cu alt angajator.
Multumesc frumos pentru detalii

Data post: Sambata, 17 Ianuarie 2009, 15:03

multumesc frumos pentru ajutor

Bineinteles ca in instanta.
Dar in formularul de contestatie pot trece art 268 lit. b si lit.c motivatie pentru a se declara nula decizia. ? Adica este de ajuns atat sau mai trebiue sa ma documentez ?
Va intreb asta pentru ca este prima data cand ma confrunt cu asa ceva.
Formular pentru contestatie exista sau se face ceva de mana (redactat) catre judecatoria de care apartin ?