cauza a fost suspendata = judecarea dosarului a fost intrerupta urmand sa se reia cand motivele de suspendare au incetat.
Procesul nu s-a incheiat a luat doar o pauza.
Multumesc tare mult..am banuit... se reia la la cererea ambilor soti, sau e suficient doar unul dintre ei sa ceara acest lucru? vorbesc in numele sotului amantei, care e si el disperat de aceasta situatie incredibila.
-daca cei doi nu s-au prezentat, cand se amana urmatoarea infatisare?
Daca nu s-a prezentat niciuna dintre parti, cauza a fost suspendata in abaza art.242, pct. cod procedura civila.
-ea e insarcinata in aproape 7 luni; exista "sanse" ca divortul sa se pronunte in urmatoarele doua luni ?
Daca acum s-a suspendat sunt sanse foarte mici ca divortul sa se pronunte in 2 luni.
In plus, mai trebuie sa ramana si hotararea irevocabila.
Imi cer scuze pentru ignotanta, insa as vrea daca se poate sa-mi explicati ce inseamna mai exact "cauza a afost suspendata", adica sa inteleg da procesul de divort s-a incheiat, sau...?
Multumesc pentru raspuns
Stimata doamna, multumesc pentru apreciere, bine ar fi fost daca sotul meu ar fi gandit la fel ca d-vs, telenovela in care tocmai joc e o adevarata drama, nu e locul protrivit si poate ca nici nu ar avea rost sa intru in detalii. Gandesc ca toti suntem oameni, si cu totii gresim, mai mult sau mai putin, si crd ca nu sunt eu in masura sa judec "cat de mult" sau "cat de mare" e greseala...Cert e ca vine pe lume un copil nevinovat, fara ca el sa fi cerut asta...dincolo de toate mizeriile acest copil nu are nici o vina, noi insa...noi cei "mari" si "intelepti" distrugem vieti..asta e... Va doresc numai bine
Mai vin cu o intrebare... Daca cei 3 implicati in aceasta situatie doresc totusi ca sotul meu sa recunoasca copilul, cine trebuie sa invoce "tagaduirea paternitatii"? Amanta sau sotul acesteia?
Off topic: Multumesc din suflet ca existati!!! Probabil ca nici chiar d-vs nu puteti realiza cat de mult inseamna ajutorul d-vs, ca sa nu mai zic ca e GRATUIT! Dumnezeu sa va aiba in paza Sa!
Va rog din suflet sa ma ajutati cu un raspuns. E o situatie incalcita si disperata."Povestea" suna cam asa:
Sotul meu are o relatie cu o alta femeie, care la randul ei este casatorita si are un copil de 12 ani cu sotul ei. In momentul de fata aceasta e insarcinata cu copilul sotului meu.Sotul meu vrea sa recunoasca copilul insa divortul dintre amanta si soul ei nu s-a pronuntat inca.Ieri au avut a doua infatisare la care nu s-a prezentat nici unul din ei(trebuia sa se stabileasca custodia copilului).
Din cate stiu sotul meu nu va putea sa recunoasca copilul atat timp cat cei doi sunt inca casatoriti.Se pare ca acestia ar dori sa se impace, chiar si in aceste conditii, insa au aceasta problemea vis a vis de recunoasterea copilului. Sotul amantei nu ar avea nimic impotriva sa treaca pe numele sau copilul sotului meu, insa sotul meu are...
intrebarile mele ar fi:
-daca cei doi nu s-au prezentat, cand se amana urmatoarea infatisare?
-ea e insarcinata in aproape 7 luni; exista "sanse" ca divortul sa se pronunte in urmatoarele doua luni ?
-cine poate cere test de paternitate in cazul in care divortul dintre cei doi nu se pronunta si copilul trece in custodia celuilalt barbat si nu a sotului meu? Sau ce trebuie el sa faca a poata recunoaste acest copil daca amanta nu divorteaza in timp "util"?
-cat costa acest test de paternitate?
Nu stiu daca am reusit sa fiu explicitia, e atat de incurcata situatia...chiar si pentru mine e greu de inteles.
Va rog din toata inima sa-mi raspundeti.
Multumesc anticipat.
Ceea ce a scris colega Ioana Stoica este exact ceea ce trebuie facut , asa ca nu are rost sa mai repet.
In ipoteza in care sotul dumneavoastra decedeaza si sunteti casatoriti dumneavoastra mosteniti sotul ca fiind sotia supravietuitoare. daca insa sotul recunoaste copilul din afara casatoriei, acesta are dreptul la mostenire din partea tatalui (copilul ia 3/4, iar sotia supravietuitoare ia 1/4).
Incercati , in cazul divortului, o invoiala cu sotul dumneavoastra. In situatia in care el nu o sa fie de acord, aveti posibilitate sa va angajati un avocat care sa va reprezinte interesele.
Oricum, chiar daca exista prezumtia de bun comun al apartamentului achizitionat in 2004, aceasta prezumtie poate sa fie usor rasturnata , dovedind ca a fost achizitionat din banii obtinuti prin vanzarea unui bun propriu, ceea ce duce la obtinerea acestui apartament ca si bun propriu si sa nu fie supus partajarii.
In legatura cu firma, daca aceasta a fost infiintata in timpul casatoriei, puteti rasturna prezumtia de bun propriu a sotului si sa demonstrati ca este un bun comun ce trebuie partajat.
Multumesc mult pentru raspuns
Exact lucru de care imi era teama...deja ma ia cu ameteala...copilul mosteneste 3/4 din bunurile dobandite impreuna cu sotul meu...e valabil si in cazul firmei??? Nu ca as sti ca maine sotul moare, Domane fereste!!! Dar daca se intampla...ma trezesc in aer dupa o viata de munca.Stiu sigur ca sotul meu va recunoaste copilul.
Multumesc din suflet pentru raspunsul d-vs ,
Cum spuneam, telenovela mea e incalcita rau...
Amanta e in divort cu sotul ei, pe 3 februarie are loc a doua infatisare.Banuiesc ca in cazul in care copilul se naste inainte de pronuntarea divortului, sotul meu nu va putea recunoaste copilul, si va trebui sa deschida proces de paternitate.
In ipoteza in care eu nu divortez de sotul meu,ma intrebam ce se va intampla in cazul decesului sotul meu, cu bunurile dobandite impreuna: proprietatea celor doua apartamente si cine va prelua frima?Ce drepturi are copilul sau?
Ceea ce nu inteleg,este faptul ca firma a fost constituita in timpul casatoriei, cu banii nostri. El e proprietarul firmei(ca a fost mai istet ca mine...),dar am muncit amandoi sa dezvoltam sau sa tinem pe linia de plutire aceasta firma, firma nu e a lui? Adica casa mea e si a lui, dar firma e numai a lui? Ce primeaza in tara asta drepturile familiei sau a peroanei juridice?
Eu sper totusi intr-o invoiala scrisa de comun acord cu sotul meu, adica:
-sa-mi cedeze dreptul in totalitate asupra apartamentului achizitionat cu banii mei in exclusivitate, nu mai vorbesc de difernta de bani pe care eu am lasat-o in bugetul familiei 370mil(in 2004!)
-sa pastram propietatea comuna a apartamentului inchiriat,si impartirea pe din doua a chiriei;
-sa facem o evaluare estimativa a patrimoniului firmei,si sa stipulam ca-si ia angajamentul de a-mi ceda jumatate din magazinas si o masina.Insa nu stiu daca e si valabil acest lucru din punct de vedere legal...nu stiu daca el are "dreptul" de a instraina bunurile firmei fara sa existe un act de vanzare cumparare...sau ce acte ar trebui sa incheiem ca acest lucru sa fie valabil?
Nu intentionez sa cer absolut nimic in plus fata de ceea ce mi se cuvine de drept.
Am consultat si un avocat, dar poate nu am nimerit bine...mi s-a spus ca in cazul in care sotul nu vrea sa impartim de comun acord, pot deschide proces si ca as putea avea castig de cauza,avand in vedere si faptul ca mi-am adus contributia la dezvoltarea firmei...sunt complet debusolata, nu mai stiu incotro s-o apuc.
Stiu ca totul s-ar rezolva daca el ar fi de acord sa ma ia asociat in firma cu drepturi egale...dar acestea sunt vise...
Buna seara,
Situatia in care ma aflu e de-a dreptul disperata, incalcita mai ceva ca o telenovela. Voi incerca sa fiu cat se poate de coerenta, in speranta ca cineva ma va putea ajuta cu un sfat pe care sa ma pot baza.
Sunt casatorita cu sotul meu de 15 ani, si nu avem copii.In urma cu 3 ani a inceput o relatie extraconjugala cu o angajata, de asemnea casatorita si care are un copil.Nu am stiut de aceasta realtie pana acum un an, si nici nu am banuit cat de serioasa poate fi, abia acum, cand am aflat ca in luna aprilie a acestui an, amanta ii va naste un copil sotului meu. Data fiind situatia, si nefiind cale de intoarcere, trebuie sa ne despartim. Cum sufletele nu le putem "partaja", a ramas a ne imparti restul...anii de munca..."averea". Ea se compune din:
-Un apartament achizitionat in 2004 ,care a costat 280mil.Acesta fost cumparat cu banii obtinuti din vanzarea unui alt apartament pe care l-am avut anterior casatoriei,din a carui vanzare am obtinut 650 mil. Intre vanzarea si cumpararea celor 2 apartamente e un interval de 2 zile;
-Un apartament achizitionat cu bani comuni si care acum este dat spre inchiriere;
-O firma care a fost infiintata in timpul casatoriei, in care sotul meu este unic asociat(!),iar eu angajat in functia de director.
Patrimoniul firmei se compune in mare din:
-Un magazinas alimentar cu toate dotarile aferente din care ne intretinem;
-O masina achizitionata in vara anului 2008;
-O masina in leasing la care mai sunt de achitat rate pana in dec. 2010
Intrebarile mele ar fi:
-Am dreptul legal la jumatate din patrimoniul firmei? Adica magazinul pe din doua si o masina?
-Are dreptul sotul meu la apartamentul care a fost integral achitat cu banii de pe apartamentul meu?
-In conditiile in care reusesc o negociere de bun simt, putem trece in trazactie o masina si jumatate din magazin, adica au valoare juridica astfel de intelegeri cand e vorba de firma?
-Putem pastra proprietatea comuna a apartamentului inchiriat si dupa divort, impartind in mod egal chiria obtinuta?
-Cum trebuie sa fie redactata tranzactia, efectiv?
-In cazul in care nu divortam,ce drepturi are copilul si mama acestuia la bunurile enumerate mai sus, si cine "mosteneste' firma, in cazul decesului sotului meu?
Poate unele din intrebari sunt stupide, dar va rog sa ma credeti ca sunt in pragul disperarii,dupa ce ca sunt lovita emotional in plex,de nu-mi mai revin ma trezesc dupa 15 ani de munca pe branci, aruncata ca pe un pachet de tigari gol...Multumesc anticipat pentru bunavointa unui raspuns.