avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 846 soluții astăzi
Forum Activitate plimbarici

Activitate plimbarici

As putea sa formulez cererea si la tribunalul unde am domiciliul, chiar daca angajatorul are sediu in alt judet? Din ce am citit in codul muncii am vazut ca se poate.
Contestatia la decizie am facut-o in termen, dar nu am primit niciun raspuns si sunt in termenul de 30 de zile in care trebuie sa ma adresez instantei, dar nu stiu la ce sectie, de contencios administrativ sau litigii de munca?
Am citi la art. 268 din codul muncii, ca in cazul conflictelor de munca instanta competenta ar fi la sectia de litigii de munca, dar sunt alte termene, fara procedura prealabila, Dar in legea 153/2017 se mentioneaza faptul ca trebuie depusa cererea la sectia de contencios administrativ sau alte instante competente.
Buna ziua,
In luna ianuarie ca urmarea a majorarilor de 25% am primit un ordin prin care mi s-a majorat salariul de baza in care am constatat calcularea eronata a salariului. As vrea sa contest acest ordin, in sensul anularii lui si emiterii unuia nou cu incadrarea corecta, dar nu stiu la ce instanta. La cea de contencios administrativ sau litigii de munca.
Mentionez faptul ca am calitatea de personal contractual in cadrul unei institutii publice, iar modificare salariului s-a realizat prin emiterea unui ordin.