stiti ceva in legatura cu posibilitatea de reangajare in cadrul aceleasi unitati, pe acelasi post? Eu vreau sa stiu in ce masura as putea sa cer asta angajatorului daca el decide sa ma disponibilizeze pe moment datorita insuficientei financiare a firmei. Daca reangajarea se poate garanta? daca exista asa ceva? Si in cazul acesta se mai poate beneficia de acel salariu compensatoriu? si daca perioada de lucru este de doar 2 ani jumatate, la ajutorul de somaj nu se adauga nici un fel de procent?
va multumesc pentru raspuns. stiti ceva in legatura cu posibilitatea de reangajare in cadrul aceleasi unitati, pe acelasi post? Eu vreau sa stiu in ce masura as putea sa cer asta angajatorului daca el decide sa ma disponibilizeze pe moment datorita insuficientei financiare a firmei. Daca reangajarea se poate garanta? daca exista asa ceva? Si in cazul acesta se mai poate beneficia de acel salariu compensatoriu? si daca perioada de lucru este de doar 2 ani jumatate, la ajutorul de somaj nu se adauga nici un fel de procent?
va multumesc pentru rapiditatea cu care ati raspuns. o zi buna
Societatea pentru care lucrez reprezinta nume cunoscut in lantul ibrariilor si editurilor din tara. Cu "ocazia" crizei financiare se vor face disponibilizari. S-a mentionat in treacat de salarii compensatorii si somaj, dar intrebarea mea este daca pot sa stiu care ar fi obligatia reala a angajatorului in ceea ce priveste salariile compensatorii(se poate negocia numarul de salarii?) si care este valoarea somajului. DAR mai important pentru mine este sa aflu daca as putea cere ca angajatorul sa ma elibereze pe mine din functie (pentru ca alegerea se va face in definitv la nivelul colectivului de munca = 9 persoane, urmand ca noi sa alegem cele 2 persoane care vor merge cu capul plecat spre ghilotina) cu conditia salariilor si somajului SI a reangajarii dupa 1 an de ex. (Mentionez ca ideea este mai mult decat sustinuta d.p.d.v practic, unitatea neputand sa functioneze normal pentru mai mult de un an sa zicem cu un numar atat de redus de oameni.)
m-ar ajuta enorm un raspuns avizat.
cu multumiri, catalin.
p.s. anagajatorul se face in vreun fel responsabil de eventualele credite bancare ale angajatului, in momentul destituirii din functie?