avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 436 soluții astăzi
Forum Activitate elevic

Activitate elevic

"cum ar fi, de exemplu ca un singur bloc sa fi instalat interfon si toate celelalte blocuri din asociatie sa plateasca pentru intretinerea si reparatia lui. ? Nu va suna ciudat ?"

In aceasta situatie plata se facea din fondul de reparatii constituit la nivel de asociatie,cheltuiala fiind repartizata pe lista de plata a respectivei scari.
Exista solutie legala. Nu-iobligatoriu ca la nivel de asociatie sa fie constituit un fond special.


Cum procedez in siuatia asta : " Acest lucru e valabil si in situatia fondurilor provenite din penalitati ?
(cf. art. 77 (3) din Legea 186/2018)"
Ok. In situatia data data daca noi avem 20 de scari de bloc care aduc venituri,din chirii,presupune ca trebuie tinuta contabilitatea lor pe fiecare scara. Corect? Acest lucru e valabil si in situatia fondurilor provenite din penalitati ?
(cf. art. 77 (3) din Legea 186/2018)

Noi achitam toate reparatiile (din fondul special) de la scara cu venituri dar ajutam si celelate scari,care nu aduc venituri din chirii, cu un procent maxim de 25% din suma alocata reparatiilor, din fondul special.


latka a scris:

Dar cine v-a zis (eu nu) ca trebuie sa achitati acea factura ?!? Am lamurit problema de la primul mesaj.


"Poate ca au dreptate cei din blocul cu teava noua de gaz, daca pe proprietatea comuna respectiva s-a inchiriat spatiu pentru acel bancomat. Celelalte blocuri din asociatie au vreo parte comuna care sa fie legata de acest bloc ? Desigur nu. Nu e oare o parte comuna exclusiva ? Si atunci chiria respectiva trebuie sa fie pentru un fond de reparatii special, destinat partii comune exclusive."

Inseamna ca am interpretat eu gresit raspunsul dvs.

Multumesc mult pentru implicare.
In cazul descris cum pot eu ca asociatie sa achit din contul asociatiei o factura care NU este venita pe "numele" asociatiei?
"Nu, cei care sunt proprietari ai tevii sunt cei care se ocupa si isi impart costurile de reparatie. Teava de gaz nu este parte comuna, consemnata in cartea tehnica a blocului si nici parte comuna adaugata prin modernizare, conform art.51 din legea 196/2018."
Mai mult asta ar presupune ca din acelasi cont sa achit si partea ce le revine societatilor comerciale racordate la acea teava. Cum pot recupera banii de la ei? Ei motivand ca au contract incheiat cu societatea de distrbutie gaz NU cu asociatia?

Multumesc!
In acest caz nu se încalcă prevederile art 70?Normal că beneficiază și ei dar nu exclusiv.Eu așa înțeleg prevederile art.70 : toți membrii asociației beneficiază de sumele provenite din chirii.Gresesc? Daca ar fi sa fie plătită o reparație la acea țeavă de gaz,din fondul special cum pot că asociație să cer bani și de la societățile comerciale racordate la țeavă de gaz?



latka a scris:

Poate ca au dreptate cei din blocul cu teava noua de gaz, daca pe proprietatea comuna respectiva s-a inchiriat spatiu pentru acel bancomat. Celelalte blocuri din asociatie au vreo parte comuna care sa fie legata de acest bloc ? Desigur nu. Nu e oare o parte comuna exclusiva ? Si atunci chiria respectiva trebuie sa fie pentru un fond de reparatii special, destinat partii comune exclusive.

Multumesc. Asa am gandit si eu........doar ca proprietarii scarii respective nu inteleg. Mai ales ca la parter exisista un bancomat(pe casa scarii) ptr care asociatia a incheiat contract,sumele rezultate fiind asimilate fondului special constituit. Proprietarii doresc ca banii din chirie sa fie folositi exclusiv scarii lor,incalcand prevederile art.70 din Legea 196/2018. (asta e cea mai mare suparare a lor)
Buna ziua.
In cadrul asociatiei avem un bloc cu 10 etaje la parterul caruia se afla si spatii comerciale.Toti proprietarii si-au instalat centrala termica pentru incalzire+ gatit, pentru acest lucru s-a instalat o noua teava de gaz.Evident ca de la aceasta teava s-au racordat si societatile comerciale de la parterul blocului.Pe adresa asociatiei NU vine nicio o factura de la furnizorul de gaze,nefiindu-i alocat niciun cod client sau loc consum. In situatia unei defectiuni la aceasta teava are asociatia vreo obligatie in a contacta o firma specializata ,ptr.reparatie,caruia sa-i faca si plata din fondul special,constituit la nivel de asociatie ??
Răspuns la discuția Constructie sarpanta bloc
Mulțumesc!
Răspuns la discuția Constructie sarpanta bloc
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Adică sancționează asociația că nu le-a transmis celor din primărie că oamenii și-au făcut șarpantă?? Asta vreți să spuneți?
Răspuns la discuția Constructie sarpanta bloc
Să sancționeze asociația sub ce motiv? In plus sancțiunea ar presupune să plătească tot proprietarii din TOATA asociatia,nu doar cei care și-au construit șarpante.Adica nu e important când au observat ilegalitatea ? Adică dacă ei de 25 de ani NU și-au făcut treabă sunt absolviți de orice vină??


w_v_w_v a scris:

Primaria poate sanctiona atat asociatia de proprietari cat si individual locatarii de la ultimul imobil si o vor face.
Ce importanta are cand au observat ilegalitatea?
Cei care au venit la conducere pe rand trebuia sa anunte ilegalitatea si sa someze locatarii pentru demolare.

Atentie la exprimare !
.