avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 909 soluții astăzi
Forum Activitate carminadelia

Activitate carminadelia

Răspuns la discuția Salariu mediu brut februarie 2017
E adevărat că ultima versiune este cea în valabilă, însă în D112 câștigul mediu brut este 2681.
Va trebui să apară o noua versiune actualizată!!!
pe site-ul ANAF, ultima versiune D112 este din 17.02.

"D112, versiunea valabila la 06 martie 2017, spune altceva." ???????
Se pare ca se utilizeaza o medie, conform CJP Giurgiu.
(insa nu este afisata cifra miilor in tot comunicatul)
[ link extern ] /
Buna ziua!
As dori sa ma ajutati intr-o problema.
In aprilie am facut la pe casco o masina care e pe firma, iar soc. de asigurari a facut direct plata la firma de service. Eu nu m-am inregistrat cu nimic, cei de la service au spus ca eu nu am nici o treaba, ei trimit dosarul la asigurari si ei fac decontarea. Acum , eu am cerut o fisa de la firma de service si in fisa figureaza emisa o factura in aprilie pe firma mea. Eu ar fi trebuit sa ma inregistrez cumva cu acea factura pe care au depus-o la dosar la asigurari?
Multumesc!
carminadelia a scris:

Buna ziua!
As dori sa ma ajutati cu urmatoarea problema:
Am un angajat care a lucrat 2 sapt non-stop cate 8 ore pe zi (ultimele 2 sapt din aprilie - care pe langa faptul ca sunt sambete si duminici se mai suprapun si cele 2 zile libere de Paste). As dori sa stiu cum trebuie calculat salariul legal.
Mentionez ca e o firma mica 3 angajati si nu am avut pana acum cazuri de ore suplimentare, iar sambete si duminici nici atat.
Indiferent de modul de calcul, trebuie sa-i acord si zile libere platite in mai?
Multumesc mult!
Buna ziua!
As dori sa ma ajutati cu urmatoarea problema:
Am un angajat care a lucrat 2 sapt non-stop cate 8 ore pe zi (ultimele 2 sapt din aprilie - care pe langa faptul ca sunt sambete si duminici se mai suprapun si cele 2 zile libere de Paste). As dori sa stiu cum trebuie calculat salariul legal.
Mentionez ca e o firma mica 3 angajati si nu am avut pana acum cazuri de ore suplimentare, iar sambete si duminici nici atat.
Indiferent de modul de calcul, trebuie sa-i acord si zile libere platite in mai?
Multumesc mult!
Buna ziua!
Am fost la ITM si mi-au spus exact asa: sporul de vechime nu este obligatoriu, iar la CCM la nivel de ramura ca se aplica doar pt cei care au participat/au fost reprezentati la semnarea contractului, mai exact doar pt cei care se afla pe lista anexata la CCM la nivel de ramura
Răspuns la discuția vanzare imobil reevaluat
113.500
Supun atentiei dvs 2 aspecte:
1) art. 2 (1) din CCMU la nivelul ramurii agricultura....
" prevederile prezentului contract colectiv de munca se aplica pt salariatii din grupuri de unitati si unitati, indiferent de forma de organizare, de provenienta capitalului, de modul de finantare (inclusiv de la bugetul public) si de caracterul activitatii, pe care partile semnatare ii reprezinta, in care oricare dintre federatiile sindicale semnatare are membri de sindicat, si constituie baza garantata de negociere pt incheierea contractelor colective de munca la nivel inferior.
si
2) anexa 5: lista unitatilor beneficiare ale CCMU la nivelul ramurii agricultura.......

Din cele 2 aspecte, eu inteleg ca CCMU la nivel de ramura se aplica doar pt unitatile cuprinse in lista din anexa 5. Corect? sau ma insel?!
multumesc frumos
o saptamana usoara