avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 435 soluții astăzi
Forum Activitate silviaA

Activitate silviaA

Răspuns la discuția demisie impusa
Va multumesc pentru ajutor!Avand in vedere povestea cu demisia,ma cam astept la orice surpriza neplacuta,de aceea vroiam sa stiu daca s-a respectat procedura legala de concediere.
Multumesc pentru lamuriri!Cred ca nu m-am exprimat eu prea clar:concedierea verbala a fost facuta in 6 ianuarie,am fost trimisa in concediu pana in 14 ianuarie,de atunci si pana acum n-am mai fost primita la birou,dar nu mi s-a comunicat nimic in scris.Astazi am aflat de o posibila desfacere a contractului incepand din 21 ianuarie,dar nu am fost instiintata concret.Nu ar fi trebuit ca lucrurile sa se miste mai repede?
Va multumesc pentru sfaturi.Din pacate,la mail-uri nu mi se raspunde,doar la mesagerie instant.La birou nu am cum intra , sa fac circ in strada nu cred ca e o solutie.Mi s-a spus azi (tot pe messenger)sa iau legatura cu avocatul lor,pt ca mi se va desface contractul de munca cu data de 21 ianuarie.Pana in 14 am fost trimisa in concediu legal pe 2008,iar perioada de preaviz ar ma fi inca 15 zile,numai ca nu mi s-a comunicat nimic in scris.Din pacate nu cunosc prea bine Codul Muncii,dar ma gandesc ca exista o procedura si niste termene de timp care trebuie respectate.:(
Am sesizat si Inspectia Muncii,insa este cuvantul meu impotriva celui al lor.Alte dovezi nu am,iar acum se pare ca vor incerca sa-mi desfaca contractul de munca pe motive de abateri disciplinare,chiar daca anterior nu am primit vreo observatie sau vreun avertisment,scris sau verbal.,deci nu stiu ce ar putea gasi.Problema este ca timpul trece,iar eu nu primesc nimic scris, la lucru nu mai sunt primita,dar contractul de munca inca nu este desfacut.
Discuție demisie impusa
Buna ziua!Am fost concediata verbal pe motive financiar-economice,iar ulterior mi s-a impus semnarea demisiei,in caz contrar fiind amenintata ca nu imi voi mai primi drepturile banesti cuvenite.Constituie discutia avuta pe messenger si ramasa in arhiva calculatorului o proba in instanta?Va multumesc!