avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 438 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... demisie impusa
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

demisie impusa

Buna ziua!Am fost concediata verbal pe motive financiar-economice,iar ulterior mi s-a impus semnarea demisiei,in caz contrar fiind amenintata ca nu imi voi mai primi drepturile banesti cuvenite.Constituie discutia avuta pe messenger si ramasa in arhiva calculatorului o proba in instanta?Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: silviaA , utilizator 20:13, 27 Ianuarie 2009
Nu va semnati dvs demisia in nici un caz.
Daca chiar au probleme financiare dovedibile cu acte atunci va vor instiinta in scris, va vor acorda preaviz de 20 de zile si va vor inceta contractul de munca.
Ceea ce voe ei sa faca acum este sa va forteze mana sa plecati din societate fara sa mai aiba ei "batai de cap" cu concedierile.
Nu cedati, iar daca este nevoie sesizati Inspectia Muncii cu privire la aceste fapte si ii puteti da in judecata, dar va vor trebui dovezi , nu doar vorbe.
Am sesizat si Inspectia Muncii,insa este cuvantul meu impotriva celui al lor.Alte dovezi nu am,iar acum se pare ca vor incerca sa-mi desfaca contractul de munca pe motive de abateri disciplinare,chiar daca anterior nu am primit vreo observatie sau vreun avertisment,scris sau verbal.,deci nu stiu ce ar putea gasi.Problema este ca timpul trece,iar eu nu primesc nimic scris, la lucru nu mai sunt primita,dar contractul de munca inca nu este desfacut.
Cum adica e desfacut contractul de munca? Asa...verbal? Si ce sa va puna in spate, disciplinar vorbind, fara nimic in scris? Din cate stiu eu, pentru abaterile disciplinare trebuie sa se faca o comisie, care sa analizeze "greseala" comisa de dumneavoastra...

Nu va primesc la lucru? Cereti-le in scris sa va faca o notificare (in scris si aceasta), sa va scrie un mail in care sa va prezinte motivele pentru care nu sunteti primita la lucru. Mregeti cu o cerere si cereti numar de inregistrare, sau macar un mail scrieti-le in acest. Si evitati discutiile verbale, totul scris, ca pot constitui probe in instanta. ( Nu stergeti convorbirea acea de pe mess...coroborata cu alte probe mai seriose, in viitor, s-ar putea sa va fie utila)

( Ce se petrece in tara asta?X-( Criza economica, ok, dar nu pot fi asa aruncati asa oamenii in strada)
Va multumesc pentru sfaturi.Din pacate,la mail-uri nu mi se raspunde,doar la mesagerie instant.La birou nu am cum intra , sa fac circ in strada nu cred ca e o solutie.Mi s-a spus azi (tot pe messenger)sa iau legatura cu avocatul lor,pt ca mi se va desface contractul de munca cu data de 21 ianuarie.Pana in 14 am fost trimisa in concediu legal pe 2008,iar perioada de preaviz ar ma fi inca 15 zile,numai ca nu mi s-a comunicat nimic in scris.Din pacate nu cunosc prea bine Codul Muncii,dar ma gandesc ca exista o procedura si niste termene de timp care trebuie respectate.:(
Procedura si tremenele le-am explicat putin mai sus..
Luati legatura cu avocatul lor, dar inainte puteti citi codul muncii ca sa aveti mai multe informatii. Eventual puteti sa va listati si sa va subliniati art 65 si 67 :
Art. 65. - (1) Concedierea pentru motive care nu tin de persoana salariatului reprezintă încetarea contractului individual de muncă determinată de desfiintarea locului de muncă ocupat de salariat, din unul sau mai multe motive fără legătură cu persoana acestuia.
(2) Desfiintarea locului de muncă trebuie să fie efectivă si să aibă o cauză reală si serioasă.
Art. 67. - Salariatii concediati pentru motive care nu tin de persoana lor beneficiază de măsuri active de combatere a somajului si pot beneficia de compensatii în conditiile prevăzute de lege si de contractul colectiv de muncă aplicabil.

Si sectiunea 6 - dreptul la preaviz. Veti vedea ca Legea 53/2003 Codul Muncii prevede 15 zile preaviz, iar Contractul Colectiv de Munca Unic la Nivel National prevede 20 de zile.

Alte discuții în legătură

Preaviz contract de munca Luces Luces Bun ziua, Astăzi am fost înștiințată de către angajatorul meu că am fost concediată pentru că ”nu pun suflet în munca mea”, ... (vezi toată discuția)
Concediere fără dreptul la preaviz alina2222 alina2222 Buna ziua! Prietenul meu a lucrat la o companie, printr-un subcontractor. Compania pentru care lucra a decis sa înceteze colaborarea cu el, de pe o zi pe ... (vezi toată discuția)
Rog urgent demisie!! a_gmona a_gmona Mi-am trimis demisia in data de 21.12.2006 conf art. 79.8., prin posta cu confirmare de primire, cerand ca raporturile de munca sa inceteze cu data de ... (vezi toată discuția)