avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 903 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... rog urgent demisie!!
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

rog urgent demisie!!

Mi-am trimis demisia in data de 21.12.2006 conf art. 79.8., prin posta cu confirmare de primire, cerand ca raporturile de munca sa inceteze cu data de 27.12.2006. Pe confirmarea de primire apare semnatura de primire a angajatorului in data de 29.12.2006 desi firma este in aceeasi localitate cu domiciliul meu.
Care este data de inregistrare a demisiei? Cea din demisia mea sau data postei la primire?
Ce se intampla cu cele 3 zile in care sunt descoperit din vina postei?
Cu multumiri!
Cel mai recent răspuns: sasha , utilizator 01:24, 10 Ianuarie 2007
Valabila e data postei.
Pt. diferenta si avizul neacordat se considera absente nemotivate si in loc de demisie s-ar putea sa te alegi cu o incetare CIM disciplinar:((
LEGE nr. 53 din 24 ianuarie 2003 - CODUL MUNCII
Demisia
"ART. 79
(1) Prin demisie se înţelege actul unilateral de vointa a salariatului care, printr-o notificare scrisă, comunica angajatorului încetarea contractului individual de munca, după împlinirea unui termen de preaviz.
(2) Refuzul angajatorului de a inregistra demisia da dreptul salariatului de a face dovada acesteia prin orice mijloace de proba.
(3) Salariatul are dreptul de a nu motiva demisia.
(4) Termenul de preaviz este cel convenit de părţi în contractul individual de munca sau, după caz, cel prevăzut în contractele colective de munca aplicabile şi nu poate fi mai mare de 15 zile calendaristice pentru salariaţii cu funcţii de execuţie, respectiv de 30 de zile calendaristice pentru salariaţii care ocupa funcţii de conducere."

Ma indoiesc ca in CIM scrie la termenul de preaviz in cazul demisiei - 6 zile.
Daca nu asta e termenul de preaviz pe care l-ati stabilit la incheierea CIM, angajatorul poate alege sa-ti desfaca CIM ptr. abateri disciplinare (in cazul in care nu este de acord cu preavizul "stabilit" de tine, rspectiv 6 zile), caz in care vei primi prin posta un convocator ptr. cercetare disciplinara in cursul lunii, el trebuind sa emita decizia de concediere in termen de 30 de zile calendaristice de la data constatarii faptei (asta ca sa nu ai motiv sa-i contesti decizia de concediere, in 30 de zile calendaristice de la data comunicarii deciziei de concediere).
Daca alege varianta simpla, iti ia in considerare demisia.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Termen preaviz impact impact Buna seara, Am nevoie si eu de o lamurire . Preavizul in cazul demisiei este de 15 zile [b]calendaristice[/b] pentru functiile de executie si 30 zile ... (vezi toată discuția)
Incetarea contractului de munca Raluk_ Raluk_ cum pot sa plec de la o firma daca in data de 25.10 mi-am depus demisia si nu mi-a fost aprobata iar in data de 02.11 am trimis o alta demisie prin posta cu ... (vezi toată discuția)
Demisie ioana b ioana b am o nelamurire cu privire la demisie.daca mi-am dat demisia de pe o zi pe alta angajatorul ma poate obliga sa stau 15 zile calendaristice in preaviz?dar daca ... (vezi toată discuția)