Buna ziua!Am fost concediata verbal pe motive financiar-economice,iar ulterior mi s-a impus semnarea demisiei,in caz contrar fiind amenintata ca nu imi voi mai primi drepturile banesti cuvenite.Constituie discutia avuta pe messenger si ramasa in arhiva calculatorului o proba in instanta?Va multumesc!
Preavizul in aczul concedierii este de 20 de zile lucratoare, potrivit CCMN.
Mai intai trebuie sa vi se comunice decizia de incetare a c.i.m. si apoi aveti la dispozitie un termen de 30 de zile calendaristice pentru a o contesta la Tribunalul de care apartineti cu domiciliul.
Multumesc pentru lamuriri!Cred ca nu m-am exprimat eu prea clar:concedierea verbala a fost facuta in 6 ianuarie,am fost trimisa in concediu pana in 14 ianuarie,de atunci si pana acum n-am mai fost primita la birou,dar nu mi s-a comunicat nimic in scris.Astazi am aflat de o posibila desfacere a contractului incepand din 21 ianuarie,dar nu am fost instiintata concret.Nu ar fi trebuit ca lucrurile sa se miste mai repede?
Daca era vorba despre concediere trebuia sa va fi instiintat pana acum .... eu cred ca este mai bine sa vedem despre ce fel de concediere este vorba, in ce temei v-au incetat c.i.m. si apoi sa va indrumam in continuare referitor la ceea ce aveti de facut.
atata timp nu v-ati semnat lichidarea nare dreptul sa va dee afara de la locul de munca,sau daca vrea sa va dee afara sa va dee in scris si va duceti la fortele de munca si ii contactati
Va multumesc pentru ajutor!Avand in vedere povestea cu demisia,ma cam astept la orice surpriza neplacuta,de aceea vroiam sa stiu daca s-a respectat procedura legala de concediere.