Atunci cand s-au facut actele si primele cadastre, cadastristul a facut si o schita a servitutii, ca al 9-lea lot. La vremea respectiva insa odata cu cadastrul nu se facea si intabularea astfel ca nu cred sa existe, pentru ca nici unul dintre proprietari nu s-a ingrijit de acest aspect, facandu-se intabulari doar pentru loturile efective.
Unde ma pot duce pentru a afla daca acest drum are cadastru, localizarea lui fiind in Magurele, Ilfov?
Cand s-a cumparat terenul, cei 8 proprietari (prieteni buni) au facut intelegeri verbale asupra aspectelor legate de folosirea acestui drum, dar ulterior unul dintre ei a vandut, iar noul proprietar este cel nemultumit.
Ce putem face acum pentru rezolvarea situatiei, mai ales in cazul in care acest vecin, dupa plangerea facuta la politie, ne tot ameninta cu judecata?
Buna ziua,
am cumparat impreuna cu alte 8 persoane un teren mai mare, pe care l-am impartit in loturi de marimi diferite, in functie de dorinta fiecarei persoane. De asemenea, pe lungimea acestui teren a fost necesara trasarea unei servituti, astfel incat toate loturile sa aibe drum de acces. Fiecare proprietar are o cota indiviza in functie de marimea lotului fiecarui proprietar, care apare si pe contractele de vanzare-cumparare a loturilor. Adica, suntem coproprietari pe aceasta servitute. Servitutea are statut privat si nu este domeniu public.
5 dintre proprietari si-au construit case pe aceste loturi, iar pentru utilarea lor s-au facut brabsamentele la gaze si curent, pe acesta servitute.
Unul dintre proprietari (care are lotul 2 de la drumul principal) sustine ca ar fi trebuit sa i se ceara acordul pentru trecerea cu aceste bransamente, prin dreptul lotului sau si in consecinta a depus o plangere la politie in acest sens. Plangerea nu vizeaza decat 2 dintre ceilalti proprietari
Mentionez ca nici una din firmele care a efectuat bransamentele la utilitati nu ne-a cerut un astfel de acord.
Respectivul proprietar avea casa construita anterior celorlalti si are bransamentul de curent tot pe servitute, necerand nici-un acord vreunuia dintre coproprietari. El considera ca servitutea care este in dreptul lotului sau este proprietate exclusiva a lui.
Are dreptate? si daca are imi puteti spune cum ar fi trebuit sa procedam daca el nu ne-ar fi dat acordul pe o perioada nelimitata si cum as putea rezolva acum situatia?
Ce lege reglementeaza astfel de situatii?
Multumesc.