avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 609 soluții astăzi
Forum Activitate Emi000

Activitate Emi000

Răspuns la discuția Diurna in afara UE pt IF
Multumesc mult pentru raspuns
Stie cineva daca pt membrii unei intreprinderi familiale (2 persoane) poate fi acordata diurna pt deplasare intr-un stat in afara UE? Daca da, care este nivelul maxim deductibil al diurnei? Care este diurna ce se poate acorda pt Camerun?
Răspuns la discuția Infiintare PFA/IF sau SRL
Va rog, poate cineva sa-mi raspunda la intrebarea de mai sus...
Răspuns la discuția Infiintare PFA/IF sau SRL
In telecomunicatii, servicii de consultanta si asistenta tehnica
Răspuns la discuția Infiintare PFA/IF sau SRL
Multumesc pt raspuns, insa tot am anea nevoie de o lamurire in ceea ce privestie TVA in cazul unui PFA/IF. CUm vad eu lucrurile (si nu sunt in domeniu, asa ca poate scriu vreo prostie, in acest caz imi cer scuze):
1. nu sunt platitor de TVA : platesc imp. 16% pe diferenta dintre venitul total si cheltuielile deductibile
2. dupa ce venitul depaseste 35,000euro, devin platitor de TVA. Sotul are contract de colaborare pe o suma fixa X, care nu poate fi marita cu 19% pt tva. Deci automat, factura va deveni y+19%TVA care trebuie platit statului. Acest 19% l-as putea compensa cu TVA platit prin cheltuielile firmei/PFA. Dar cheltuielile vor fi marea lor majoritate in afara tarii, care sunt fara TVA sau cu TVA diferit de 19%, cum se procedeaza? Ar trebui sa platesc 16% +19% statului?

Buna!

Sotul meu are un contract de colaborare/prestari servicii cu o firma din afara. El trebuie sa le trimita facturi pt servicii si vrea sa-si infiinteze un PFA/IF sau SRL. Care ar fi forma cea mai avantajoasa pt a plati impozite cat mai mici, in conditiile in care venitul anual va depasi 35.000 euro, deci am fi platitori de TVA, dar cheltuielile nu sunt foarte mari? Sotul va trebui sa lucreze pe perioade de 1 luna-2 in alte tari,cheltuielile de cazare, transport, materiale vor putea fi decontate in Romania? Cum s-ar deduce atunci TVA pt aceste cheltuieli?
Va multumesc pentru ajutor!