avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 270 soluții astăzi
Forum Activitate west point

Activitate west point

mie nu mi se pare in regula si supravegherea audio pe langa cea video;deoarece aceasta nu se justifica in niciun fel.m-ar interesa daca in dreptul muncii este reglementata restrangerea unor drepturi(dupa mine in cazul de fata-dreptul la propria imagine)

am mai gasit
[ link extern ]
eu.ro.lex a scris:

supravegherea video a proprietatii private cat si a propriilor angajati este foarte legala si in acelas timp foarte buna.Angajatorul este suveran in spatiul lui si nu trebuie sa intrebe angajatii daca sunt sau nu de acord cu masurile de siguranta pe care le ia.Daca nu a pus camera video si la toaleta, e o.k, altfel...aveti grija...:confused:


personal mi se pare ok supravegherea video atat timp cat mi se cere consimtamantul.nu mi se pare ok supravegherea video-audio.
dupa cate am aflat supravegherea video se poate face numai in baza unui proiect aprobat de agentia nationala de prelucrare a datelor cu caracter personal,montajul sistemului urmand sa fie facut de o firma AUTORIZATA-ceea ce in cazul nostru nu a fost facut
nu mi-o luati in nume de rau dar mi se pare lipsit de substanta topicul mentionat.as dori sa stiu care sunt normele metodologice,in ce conditii se poate face si de catre cine supravegherea video
recent angajatorul nostru ne-a montat tam-nesam 4 camere de supraveghere.montajul a fost efectuat de catre angajati sai societatii,iar noi a trebuit pur si simplu sa luam act de acest lucru.camerele sunt atat in interiorul cat si in exteriorul spatiului de lucru
as dori sa stiu cat de legala este supravegherea video la locul de munca sau in ce conditii se poate face
Răspuns la discuția sistemul medical romanesc
articol din 2007 din saptamana Financiara
(...)Un milion de euro spaga la doctor pe zi
Revenind la castigurile medicilor, nu trebuie trecut cu vederea un amanunt foarte important, si anume ca ei isi suplimenteaza luna de luna bugetul pe cale neoficiala. Sunt foarte putini medicii care nu primesc „cadouri". Daca facem o radiografie a incasarilor pe care un cadru medical le face, atunci trebuie sa tinem cont de mai multi factori.
Primul are legatura cu zona in care profeseaza persoana respectiva. Este un lucru stiut ca Bucurestiul este orasul cu cea mai mare densitate de unitati sanitare, dar si de medici. Doctorii se zbat sa ajunga in Capitala, unde spagile primite de la bolnavi sunt cele mai mari. Nici resedintele de judet nu sunt de neglijat.
Neoficial, se stie ca „platile informale" se fac in functie de afectiune. Astfel, o simpla internare aduce medicului de serviciu cel putin 50 de lei in buzunar. Veniturile incasate de medicul internist variaza in functie de numarul „clientilor", dar e cert ca acesta face minimum doua internari pe zi. Astfel, salariul lui s-a suplimentat dintr-un foc cu 100 de lei. E greu de facut o socoteala a sumelor pe care le primesc medicii care doar consulta si pun un diagnostic, insa in mod sigur nu au „incasari" mai mici de 2.000 de lei pe luna.
In privinta „platilor informale", cei mai bine pozitionati sunt chirurgii si anestezistii. Un ulcer nu poate fi rezolvat fara 200 de lei la chirurg si 100 de lei la anestezist. In cazul in care discutam despre o interventie mai complicata, cum este cea de protezare a soldului, chirurgul primeste pe putin 500-1.000 de lei, iar anestezistul 200-300 de lei. Cel mai bine sunt „spaguiti" specialistii care opereaza in cazul afectiunilor cardiologice sau oncologice. Riscul este mare, iar mita poate ajunge si la 1.000 de euro.
Sumele nu sunt oficiale, insa in orice spital te duci afli ca exista un fel de „ghid al onorariului" pe care trebuie sa-l dai medicului. Oamenii sunt constienti ca orice tratament se face contra cost, iar principala lor sursa de informatii sunt infirmierele si brancardierii. Uneori, si bolnavii transmit „din gura in gura" preturile neoficiale puse de medici.
Astfel, daca ne gandim ca un chirurg in cardiologie face, in medie, patru operatii pe saptamana a cate 1.000 de euro, atunci salariul lui este „marit" in mod indirect cu cel putin 16.000 de euro. De cele mai multe ori, medicii percep plata inainte. De fapt, si pacientii prefera sa faca acest lucru, ei considerand ca in acest mod isi asigura calitatea actului medical.
Potrivit unui studiu realizat de Ministerul Sanatatii, peste un milion de euro intra zilnic in buzunarele doctorilor sub forma de ciubuc.(...)

sursa :[ link extern ]
Răspuns la discuția sistemul medical romanesc
tot ce i se cere unui medic e sa isi faca meseria pentru care s-a pregatit atatia ani,pentru care e angajat si pentru care e platit de stat.eu daca as cere bani unui client ca sa imi fac treaba bine(sau mai rau-pur si simplu s-o fac),probabil ca patronul m-ar da afara.Insa pe ei nu are cine sa ii controleze si mai ales sa ii traga la raspundere
nu mi se pare ca mizeria care pluteste in sistemul sanitar romanesc e doar un subiect de presa,poate doar pentru o anumita categorie.
Cred ca ar fi utila o dezbatere pe forum despre sistemul medical romanesc,mai ales in prisma "celebrului" caz care a facut valva zilele astea,si anume a batranului din Slatina,care s-a lovit de nepasarea unor medici care l-au pasat timp de 4 ore de la unul la altul,pana si-a dat obstescul sfarsit.Nepasarei,ndolenta,neglijenta,mentalitatea de acum impamantenita ca fara spaga nu esti tratat bine(sau mai rau-nu esti tratat deloc);cati dintre noi nu ne-am lovit de ele?
Cazurile de malpraxis,alt subiect controversat-intr-un sistem in care Colegiul Medicilor isi face scapati colegii in peste 90 % din cazuri,iar in celelalte dicteaza mustrari sau sanctiuni minore
Cati dintre voi nu ati dat spaga sau nu aveti un cunoscut care a dat spaga unui doctor pentru o operatie,chiar si pentru o banala apendicita?
Răspuns la discuția inscriere in sindicat
domnule elis , si totusi, noi ce multi ,care nu avem niciun sindicat sa ne apere si sa ne negocieze drepturile salariale(si nu numai) din pozitii de santaj cu guvernele care se succed la conducerea tarii(asa cum fac majoritatea sindicatelor angajatilor de stat)-noi ce speranta avem?


in ceea ce ma priveste nu e vorba numai de nevoia de apararea unor interese salariale ci si nevoia de a ma sti parte a unei organizatii care are grija sa-mi fie respactate drepturile prevazute de codul muncii-cele atat de des incalcate sau ocolite de majoritatea patronilor


Sunt salariat al unei intreprinderi mici din Galati,care la fel ca majoritatea intreprinderilor private din Romania nu are niciun sindicat.As dori sa stiu daca ma pot inscrie in orice sindicat,si mai exact cam in ce sindicat.va multumesc
Răspuns la discuția Cod penal in vigoare 01.09.2008
imi puteti confirma daca actualul Cod penal in vigoare este cel din 2005 sau cel din 1969?