supravegherea video a proprietatii private cat si a propriilor angajati este foarte legala si in acelas timp foarte buna.Angajatorul este suveran in spatiul lui si nu trebuie sa intrebe angajatii daca sunt sau nu de acord cu masurile de siguranta pe care le ia.Daca nu a pus camera video si la toaleta, e o.k, altfel...aveti grija...:confused:
(...)Un milion de euro spaga la doctor pe zi
Revenind la castigurile medicilor, nu trebuie trecut cu vederea un amanunt foarte important, si anume ca ei isi suplimenteaza luna de luna bugetul pe cale neoficiala. Sunt foarte putini medicii care nu primesc „cadouri". Daca facem o radiografie a incasarilor pe care un cadru medical le face, atunci trebuie sa tinem cont de mai multi factori.
Primul are legatura cu zona in care profeseaza persoana respectiva. Este un lucru stiut ca Bucurestiul este orasul cu cea mai mare densitate de unitati sanitare, dar si de medici. Doctorii se zbat sa ajunga in Capitala, unde spagile primite de la bolnavi sunt cele mai mari. Nici resedintele de judet nu sunt de neglijat.
Neoficial, se stie ca „platile informale" se fac in functie de afectiune. Astfel, o simpla internare aduce medicului de serviciu cel putin 50 de lei in buzunar. Veniturile incasate de medicul internist variaza in functie de numarul „clientilor", dar e cert ca acesta face minimum doua internari pe zi. Astfel, salariul lui s-a suplimentat dintr-un foc cu 100 de lei. E greu de facut o socoteala a sumelor pe care le primesc medicii care doar consulta si pun un diagnostic, insa in mod sigur nu au „incasari" mai mici de 2.000 de lei pe luna.
In privinta „platilor informale", cei mai bine pozitionati sunt chirurgii si anestezistii. Un ulcer nu poate fi rezolvat fara 200 de lei la chirurg si 100 de lei la anestezist. In cazul in care discutam despre o interventie mai complicata, cum este cea de protezare a soldului, chirurgul primeste pe putin 500-1.000 de lei, iar anestezistul 200-300 de lei. Cel mai bine sunt „spaguiti" specialistii care opereaza in cazul afectiunilor cardiologice sau oncologice. Riscul este mare, iar mita poate ajunge si la 1.000 de euro.
Sumele nu sunt oficiale, insa in orice spital te duci afli ca exista un fel de „ghid al onorariului" pe care trebuie sa-l dai medicului. Oamenii sunt constienti ca orice tratament se face contra cost, iar principala lor sursa de informatii sunt infirmierele si brancardierii. Uneori, si bolnavii transmit „din gura in gura" preturile neoficiale puse de medici.
Astfel, daca ne gandim ca un chirurg in cardiologie face, in medie, patru operatii pe saptamana a cate 1.000 de euro, atunci salariul lui este „marit" in mod indirect cu cel putin 16.000 de euro. De cele mai multe ori, medicii percep plata inainte. De fapt, si pacientii prefera sa faca acest lucru, ei considerand ca in acest mod isi asigura calitatea actului medical.
Potrivit unui studiu realizat de Ministerul Sanatatii, peste un milion de euro intra zilnic in buzunarele doctorilor sub forma de ciubuc.(...)